Søg støtte

Søg

Nyhed -

TryghedsGruppen fik et resultat på 817 mio. kr. i første halvår 2024

Med udgangspunkt i særligt et finansielt stærkt andet kvartal for Tryg – herunder et positivt forsikringsserviceresultat og investeringsresultat – opnåede TryghedsGruppen et samlet resultat på 817 mio. kr. i årets første halvår. Det er en forbedring i forhold til sidste år, hvor første halvår gav et resultat på 173 mio. kr.


Aktieopkøbsprogram iværksat

TryghedsGruppen gennemførte fra april til juni et aktieopkøbsprogram på 50 mio. kr. og tog dermed næste skridt på vejen mod at øge ejerandelen af Tryg. Ved udgangen af første halvår var ejerandelen således steget til 47,8 procent fra 47,2 procent i første halvår 2023. TryghedsGruppen har et mål om på sigt at øge ejerandelen af Tryg til over 50 procent, herunder via yderligere aktieopkøbsprogrammer. 

”Det er glædeligt, at vi står med et så positivt resultat for første halvår - ikke mindst båret af gode finansielle resultater i Tryg. Samtidig er det tilfredsstillende, at vi gennem påbegyndelse af TryghedsGruppens aktieopkøbsprogrammer støt og roligt kan øge vores ejerandel i Tryg, hvor målet er igen at eje 50% af Tryg,” siger Jørn Rise Andersen, bestyrelsesformand i TryghedsGruppen.

TrygFonden fastholder uddelingsniveau

TrygFonden har uddelt 278 mio. kr. i første halvår. Der er fortsat afsat en samlet pulje på op til 680 mio. kr. for hele året. TrygFonden fastholder dermed et stabilt og højt uddelingsniveau med mulighed for flere tryghedsskabende aktiviteter i 2024. TrygFonden har blandt andet støttet følgende:

  • TrygFonden har doneret 60 mio. kr. til TrygFondens Center for Aktiv Sundhed ved Rigshospitalet.  Bevillingen, som fordeles med 10 mio. kr. årligt fra 2025 til 2030, giver centeret mulighed for at fortsætte og udvide sin forskning i fysisk træning som middel til forebyggelse og behandling af sygdomme som diabetes, kræft, hjertekarsygdomme og lungesygdomme.
  • TrygFonden har sammen med Københavns Professionshøjskole, Novo Nordisk Fonden og LEGO Fonden oprettet et nyt tværfagligt forskningscenter, Center for Bedre Børneliv, med fokus på at styrke indsatsen for at sikre de mindste børns trivsel. Der er samlet bevilget op til 250 mio. kr. i en periode op til 10 år. 

Har du spørgsmål?

Robert Neimanas

Pressechef