Et stort alkoholforbrug har negative konsekvenser på tværs af TrygFondens fokusområder. For eksempel kommer flere galt af sted i trafikken eller drukner, når de er berusede, ligesom alkohol er involveret i en betydelig del af voldskriminaliteten.
Derudover vokser over 100.000 børn op i en familie med alkoholproblemer og har af denne grund væsentligt dårligere livsmuligheder: De har øget risiko for adfærdsforstyrrelser, øget risiko for at blive udsat for mishandling og overgreb i hjemmet og øget risiko for at blive anbragt uden for hjemmet.
Vi arbejder sammen med Alkohol & Samfund for, at flere borgere med et alkoholproblem skal søge hjælp. Det gør vi bl.a. ved at henvende os direkte til danskerne gennem nationale kampagner.
"Min far er den sejeste, for han er stoppet med at drikke"
Det giver respekt at gøre noget ved sine alkoholproblemer. Det budskab gik vi ud med - sammen med Alkohol & Samfund - for at få flere personer med et problematisk alkoholforbrug til at søge hjælp.
I partnerskabets regi har vi skabt et videnssite - alkopedia.dk - som samler og formidler den bedste viden på alkoholområdet. Derudover afholdes der årligt en national konference målrettet alkoholbehandlere, der udvikles selvhjælpsmateriale rettet mod borgere med et alkoholproblem, og vi bidrager til at kaste lys på den offentlige alkoholbehandling for at få kommunale og nationale beslutningstagere til at stille krav til kvaliteten af behandlingen.
Viden der skaber tryghed
Vores indsatser er baseret på viden. Her kan du dykke ned i de relevante publikationer.
-
Mellem broccoli og bajere - forebyggelse ifølge danskerne 2016
Danskerne er åbne over for øget regulering, når det gælder et sundere liv. Det viser en rapport, som TrygFonden har udarbejdet sammen med Tænketanken Mandag Morgen. Læs mere om "Mellem broccoli og bajere - forebyggelse ifølge danskerne 2016" -
Unges alkoholvaner i Danmark
I den seneste udgave af rapporten "Unges alkoholvaner i Danmark" kortlægges alkoholvanerne i 2021 blandt unge danskere mellem 15-25 år. Derudover belyses unges viden, holdninger og adfærd i forhold til alkohol. Læs mere om "Unges alkoholvaner i Danmark"