Søg støtte

Søg

TrygFonden Hjertestart

Hjertestartere gavner kun, hvis man ved, hvor de er. På hjertestarter.dk, som TrygFonden står bag, kan alle – privatpersoner, offentlige og private virksomheder – registrere hjertestartere og se, hvor den nærmeste er placeret.

Hvert år får omkring 5.400 mennesker i Danmark hjertestop uden for hospitalet. Ca. tre ud af fire danskere træder i dag til med livreddende førstehjælp, og ca. hver sjette overlever. Da TrygFonden gik ind på området i 2001, så billedet helt anderledes ud. Hver femte trådte til, og en ud af 25 overlevede.

For at få flere til at overleve, skal flere yde livreddende førstehjælp, når de ser et hjertestop. Målet er, at 85 pct. træder til.

Hvis en person, der falder om med hjertestop, får hurtig hjælp og stød med en hjertestarter, stiger chancen for overlevelse markant. Derfor er det vigtigt at få registreret alle hjertestartere i landet.

Vi opfordrer alle, der har en hjertestarter, til at registrere den på hjertestarter.dk og gøre den tilgængelig døgnet rundt. Oplysningerne om, hvor hjertestarterne i Danmark befinder sig, kan både ses på hjertestarter.dk og på appen TrygFonden Hjertestart. Oplysningerne deles med regionernes akutberedskaber landet over, så førstehjælpere og hjerteløbere kan guides til nærmeste hjertestarter ved et 1-1-2-opkald.

Sæt hjertestarteren udenfor

På hjertestarter.dk er der registeret mere end 20.000 hjertestartere. En hjertestarter kan redde flere liv, hvis den er tilgængelig døgnet rundt. I dag er halvdelen af Danmarks hjertestartere låst inde efter lukketid. Hjælp os med at få dem udenfor, så flere liv kan reddes døgnet rundt.

Hjertestarter–Netværket er det største af sin art i verden, og de mange registrerede hjertestartere er hver dag med til at redde liv. På hjertestarter.dk kan du se instruktionsfilm og lære at bruge en hjertestarter samt læse om nogle af de tilfælde, hvor hjertestartere har reddet liv. Du kan også læse meget mere om hjerteløber-projektet.

Har du spørgsmål?

Grethe Thomas

Projektchef