Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Arbejdsliv for sårbare unge

Amager Skovhjælper, Naturcenter Vestamager

Om donationen

Den socialøkonomiske virksomhed Amager Skovhjælpere er et uddannelses- og beskæftigelsestilbud til utilpassede unge og unge med funktionsnedsættelser og psykiske lidelser. Forskning viser, at sårbare unge har stor glæde af at opholde sig i naturen og være sammen med dyr, ligesom det styrker deres trivsel, når de indgår i et arbejdsfællesskab. Dette projekt skal lære de unge at tage sig af alle de mangeartede, men meningsfyldte opgaver, der knytter sig til en hestefold. Nogle af opgaverne er lavpraktiske, så de unge uafhængigt af deres kognitive niveau kan føle sig nyttige. Socialt bliver de unge også styrket, da de både har kontakt med samarbejdspartnere, frivillige brugere af hestefolden og almindelige gæster på stedet, hvorved de bliver en vigtig del af det netværk, der knytter sig til folden.
Region
Hovedstaden
Type
Projekt
Modtager
Amager Skovhjælper, Naturcenter Vestamager
Støttet beløb
100.000 kr., år 2015
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn, Unge, Kvinder, Mænd, Sygdomsramte

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Projektet kører på mange måder godt. Der er, som allerede nævnt, forholdsvist stor interesse og der er skabt et fint miljø omkring hestefolden. Både hestehjælpere, frivillige, institutioner og almindelige borgere bakker meget op om projektet. Projektet er desuden relativt økonomisk bæredygtigt i sin konstruktion. Vi er igang med at etablere et tæt samarbejde med Tårnby Kommune, som gerne fremadrettet vil sende flere udsatte borgere i forløb ved hestefolden. Vi regner med i fremtiden, at få flere indtægter via disse forløb, hvilket vil indgå i driften af hestefolden. Derudover håber vi på flere indtæger ved ponytræk.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi har oplevet, at hestehjælperne har haft stor glæde af at arbejde i hestefolden. Projektet har som forudset dannet positivt udgangspunkt for hestehjælpernes udvikling - det både socialt (der er blevet dannet nye venskaber og bekendtskaber), fagligt (hestehjælperne har fået en masse ny viden om hestepasning og pleje) og sundhedsmæssigt (hestehjælperne har fået en masse frisk luft og motion). Det er vores indtryk, at hestehjælperne har følt at arbejdet var meningsgivende, og at det har dannet udgangspunkt for fællesskaber på tværs af diagnoser og sociale skel. Vi har i høj grad oplevet at naturen og dyrene har været godt pædagogisk og støttende udgangspunkt for at arbejde med målgruppen. I den optik er projektets målsætninger blevet indfriet.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Aktiviteterne har tilsyneladende været de rigtige. Hestehjælpernes uddannelsesforløb har for flertallet været meget givende, og ponytræk sommeren igennem har været en succes. Derudover var åbningen af hestefolden er stor dag, ligesom efterfølgende arrangementer har været velbesøgte. Vi vil i fremtiden gerne gøre en indsats for at hestehjælperne og de frivillige arbejder tættere sammen. Dette har været en udfordring idet hestehjælperne i særdeleshed har deres gang på hestefolden om formiddagen og tidlig eftermiddag, hvor de frivillige især kommer til stedet sen eftermiddag/aften. Dog har der også været tæt samarbejde - f.eks. i forbindelse med ponytræk.