Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Børne- og ungegrupper

Sind Fyn og Bedre Psykiatri

Om donationen

Med denne donation vil Sind Fyn og Bedre Psykiatri etablere børne- og ungegrupper for at styrke den mentale sundhed hos børn og unge, der vokser op i familier præget af psykisk sygdom. Der etableres flere gruppeforløb for flere forskellige målgrupper: dels aldersopdelte børne- og ungegrupper for de otte til 16-årige, dels forældregrupper, hvor forældre kan dele erfaringer. Deltagerne skal udover at møde ligesindede have mere viden om psykisk sygdom og redskaber til at håndtere de særlige udfordringer, der kan være i forbindelse med at vokse op i en familie med psykisk sygdom. Desuden skal kendskabet til, hvor man kan søge mere viden, hjælp og støtte, udbredes. Familiesamtaler tilbydes før og efter opstart i grupperne. Her sættes fokus på, at familien opnår en fælles forståelse og et sprog, så de kan tale om, hvordan de har det, og hvordan de kan tackle eventuelle udfordringer. Grupperne ledes af to professionelle gruppeledere.
Region
Syddanmark
Type
Projekt
Modtager
Sind Fyn og Bedre Psykiatri
Støttet beløb
344.000 kr., år 2019
Delmål
Mental sundhed

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn, Unge, Kvinder, Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Da vi startede projektet med støtte fra TrygFonden eksisterede der ingen tilbud om grupper for børn som pårørende i Odense Kommune. Det gør der nu. Vi har deltaget i udviklingsmøder med fagpersoner fra Odense kommune om etablering af grupper, når "vores" projekt udløb. Samarbejdet med odense Kommune har været rigtig godt, og vi er glade for, at grupperne for børn og unge nu er implementeret i driften i Odense Kommune.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Projektets mål er til fulde blevet opfyldt. De deltagende børn har fået mere viden om psykiske sygdomme, så deres egne oplevelser kunne blive bekræftet, har mødtes med ligestillede og oplevet fællesskaber, fået redskaber til at kunne håndtere de særlige udfordringer, der er ved at vokse op i familer med psykisk sygdome, og de har fået viden om, hvor de kan søge mere viden, hjælp og støtte.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Det kom lidt bag på os, i hvilken grad forældrene kunne og ville deltage i børnenes grupper. I mange af grupperne udtrykte forældrene, at de gerne ville blive og have et faciliteret fællesskab, mens børnene deltog i grupperne. Projektet rettede sig mod børnene, som pårørende til psykisk syge forældre, men det kunne have rettet sig mere mod familien som helhed. Det ville dig kræve en anden tilgang og lidt andre metoder.