Om donationen
Denne donation går til et projekt, der skal hjælpe unge fra udsatte boligområder med at forbedre deres livschancer gennem adgang til job og uddannelse. Omkring 40 pct. af de elever, der begynder på en erhvervsuddannelse, er ikke længere i gang med uddannelsen 13 måneder efter, de er begyndt på et grundforløb. Særligt når de unge skal i praktik, falder mange fra. Unge, der er optaget på et grundforløb, har nemlig selv ansvaret for at finde en praktikplads, og der er mangel på pladser. Bygherreforeningen har med indsatsen Byg med unge-alliancen allerede opnået positive erfaringer ved at arbejde aktivt med bygherrerne for at få dem til at synliggøre og følge op på udbudskravet om praktikpladser over for entreprenørerne. På den baggrund vil Bygherreforeningen nu udvikle metoder til at sikre praktikpladser på store byggerier i almensektoren i et samarbejde med andre aktører på området for at sikre, at de unge, der bor i og omkring de almene renoveringer, bliver inddraget og rekrutteret til byggeriet. Målet er at sikre flere praktikpladser i byggesektoren, så flere unge fra udsatte boligområder får mulighed for at gennemføre en håndværksmæssig uddannelse og få de bedste forudsætninger for at klare sig videre i voksenlivet.- Region
- Landsdækkende
- Type
- Projekt
- Modtager
- Bygherreforeningen
- Støttet beløb
- 4.000.000 kr., år 2021
- Delmål
- Alle med fra start
Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen
Målgruppen
Unge
Forankring
I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?
Projektet har løbende være i dialog med relevante aktører i feltet bl.a. arbejdsmarkedsparter, interesseorganisationer, fx Danske Erhvervs- gymnasieskoler, Erhvervsskolernes Elevorganisation, Faglige udvalg og videns-organisationer som CEFU, Center for Boligsocial udvikling samt taget kontakt til poliske partier, men er ikke lykkes at lande en landsdækkende forankring af indsatsen. Men projektet har etableret en indsats med den almene sektor med fokus på at nå helt i mål med forankringen.
Mål
I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?
Projektet er i høj grad lykkes med at facilitere og understøtte almene boligselskaber (bygherreorganisationer) i opfyldelse af kravet om 14% lærlinge på grønne renoveringer. De udviklede værktøjer er anvendt og kvalificeret i den løbende sparring med bygherrer og entreprenører. Nye formater for rekruttering er afprøvet og skoleelever og unge har fået kendskab til branchen.
Dog er gennemførelse af vejledningsforløb for faglærte i AMU-regi samt etablering ungenetværk ikke fuldt ud realiseret.
Aktiviteter
I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?
Alle aktiviteter var relevante ift. opnåelse af projektets forventede resultater. En læring vi har gjort er at de forskellige aktiviteter med fordel kan komprimeres. Kortere varighed og dermed øget intensitet i de enkelte aktiviteter kan skabe større momentum, hvilket understøtter engagement og fremdrift i aktiviteterne. Dette gælder dog ikke alle aktiviteter, da fx samarbejde med centrale aktører bl.a. handler om at skabe (bæredygtige-)relationer, hvilket sker over tid.
Delmål
Alle med fra start
Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.