Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Den Sociale Systue

Kirkens Korshær Vaskeri

Om donationen

Med donationen kan Kirkens Korshær opbygge en social systue i regi af Det Sociale Vaskeri, som er en socialøkonomisk virksomhed. Systuen skal tilbyde voksne på overførselsindkomst, der står uden for arbejdsmarkedet, mulighed for at komme i arbejdsprøvning, samtidig med at de bliver en del af et fællesskab med andre i samme situation og med frivillige. Et praktikforløb i systuen kan vare fra 26 uger til max. to år og aftales i samarbejde med kommunen. I systuen vil praktikanterne sy, lave praktisk arbejde og få mulighed for at udfolde deres egne ideer til produkter, og på sigt skal systuen også tage imod kunder fra lokalområdet, der ønsker at få repareret deres tøj og tekstiler. Donationen gør det muligt at drive systuen i de kommende to år.
Region
Hovedstaden
Type
Projekt
Modtager
Kirkens Korshær Vaskeri
Støttet beløb
360.000 kr., år 2022
Delmål
Fællesskaber for alle

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Voksne, Ældre

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Med den erfaring vi står tilbage med ved projektets ende, har det lykkedes os at skabe et solidt fundament for systuen der er baseret på et frivilligfællesskab og arbejdsgange der støtter op om målgruppens deltagelse i systuefællesskabet. Erfaringen har også vist at det ikke er realistisk at systuen kan generere indtægter nok til at være selvkørende. Systuen bidrager med en værdifuld social kapital, men er økonomisk afhængig af Kirkens Korshær.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Projektet er blevet indfriet i høj grad. Vi har fået indfriet vores mål om at: - Etablere en social systue med faste åbningstider 2 hverdage om ugen (mandag og onsdag) - Få femten praktikanter i praktikforløb på systuen. Vi har haft sytten praktikanter i forløb hen over projektperioden. - Bidrage til udsatte borgeres hverdag med en positiv oplevelse, hvor man går på arbejde igennem anerkendelse og fællesskab.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi har implementeret faste opfølgning- og evalueringsmøder for praktikanter, sparringsmøder med frivillige og fællesspisning med fokus på socialt samvær. Klippe og sy opgaverne har været med til at fremme relations dannelsen mellem praktikanter og frivillige. Særligt igennem sparring og fælles idéudvikling, samt afprøvning af nye idéer har bidraget til at målgruppen får styrket de sociale kompetencer og blive en del af fællesskabet, hvor der opbygges sociale relationer.

Delmål

Fællesskaber for alle

Gode sociale relationer, oplevelsen af at høre til og dét at kunne være noget for andre er vigtigt for at føle sig tilfreds med livet. Vi vil bidrage til, at alle voksne har mulighed for at tage del i fællesskaber og få hjælp og støtte, hvis de er på vej ud af dem.

 
Mere om vores fokusområde Fællesskaber for alle