Søg støtte

Søg

Selvevaluering

DIGNITYs Familiecenter

DIGNITY - Dansk Institut mod Tortur

Om donationen

Donationen går til at etablere DIGNITYs Familiecenter for at øge den mentale sundhed og trivsel for børn og unge i traumatiserede flygtningefamilier. Det anslås, at ca. 30 pct. af alle flygtninge i Danmark lever med traumer efter oplevelser med fx krig, tortur eller en lang og farlig flugt, og ca. 80.000 børn i Danmark vokser op i traumatiserede flygtningefamilier. DIGNITY vil derfor styrke børnenes mentale sundhed og øge deres trivsel ved at ruste både børn og forældre til at håndtere de udfordringer, de møder i hverdagen i Danmark. Målet er, at 40 traumatiserede børn og deres familier kommer igennem et forløb, og at 600 fagpersonaler modtager opkvalificering. DIGNITY har mere end 35 års erfaring med rehabilitering af og forskning om traumatiserede flygtninge, og ambitionen er, at DIGNITY Familiecenter på længere sigt kan blive et førende nationalt videnscenter på området.
Region
Landsdækkende
Type
Projekt
Modtager
DIGNITY - Dansk Institut mod Tortur
Støttet beløb
3.713.000 kr., år 2020
Delmål
Klar til livet

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn, Unge, Kvinder, Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
DIGNITYs Familiecenter vil fortsætte sin indsats efter projektets afslutning ved at have forankret den udviklede behandlingsmodel for målgruppen, samt at have opnået vores mål om at blive VISO-leverandør på børneområdet. Vi vil desuden fortsat arbejde på at styrke vores tværsektorielle indsats gennem et kommende projekt i perioden 2025-2027, med fokus på opkvalificering af personale og styrket tværsektorielt netværkssamarbejde omkring børnene og familierne.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
DIGNITY Familiecenter har nået sit mål ved at etablere en selvfinansieret indsats for børn og unge i traumeramte flygtningefamilier, der leverer ydelser på tre niveauer. På brugerniveau gennem vores udviklede behandlingsmodel samt oprettelse af Advisory board. På systemniveau ved oprettelse af tværfagligt familieteam samt fokus på netværkssamarbejde. På vidensniveau ved oplæg på bl.a. konferencer. Det tværsektorielle samarbejde er fortsat undervejs, hvilket vil forblive et fokus fremadrettet

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Fokus for projektet blev primært udvikling af behandlingsmodel, anvendelsen af modellen til behandling og tværsektorielt samarbejde samt levering af viden i relevante fora for fagprofessionelle. Vi oprettede yderligere et Advisory Board af tidligere patienter for at sikre en plads til den patientcentrerede viden. Gennem vores valgte aktiviteter sikrede vi kompetencer til fremadrettet levering af ydelser på alle tre niveauer.

Delmål

Klar til livet

Et godt fysisk og mentalt helbred er en grundlæggende forudsætning for børn og unges trivsel og muligheder for at udfolde deres potentiale. Vi vil arbejde for børn og unges mentale trivsel og gode relationer i de tidlige år, at børn og unge ikke bruger tobak, at de drikker mindre alkohol, bevæger sig og sover tilstrækkeligt og er med i fællesskaber.



Mere om vores fokusområde Klar til livet