Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Epilepsi og angst

Epilepsihospitalet Filadelfia

Om donationen

Donationen går til at pilotteste en indsats blandt børn med epilepsi, der skal forebygge angstlidelser og mistrivsel. Godt 4.000 børn i Danmark lever med epilepsi, hvilket gør epilepsi til en af de hyppigste neurologiske sygdomme hos børn. Med en epilepsidiagnose følger ofte en fysisk eller kognitiv funktionsnedsættelse, og op mod en tredjedel af børn og unge med epilepsi udvikler angst i løbet af barn- og ungdommen. En angstlidelse gør det endnu sværere for børn med epilepsi at leve et godt, inkluderende og udviklende børneliv. Behandlingsmetoden ’Få styr på angsten’ er et selvhjælpsprogram, der er udviklet af Center for Angst på Københavns Universitet, og som tilbydes familier med børn i 1. til 6. klasse, som lider af angst. Med donationen kan forskerne justere indsatsen, så den målrettes børn med epilepsi, og pilotteste effekten blandt otte familier med børn, der har epilepsi og angst. Ambitionen er, at ’Få styr på angsten - når dit barn har epilepsi’ skal hjælpe de cirka 1.200 familier i Danmark, hvor et barn lider af epilepsi og angst, til en bedre hverdag.
Region
Landsdækkende
Type
Forskningsprojekt
Modtager
Epilepsihospitalet Filadelfia
Støttet beløb
370.200 kr., år 2023
Delmål
Alle med fra start

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi fortsætter med at udbyde det aktuelt tilpassede program til vores familier på Epilepsihospitalet, indtil vi har videreudviklet programmet og materialerne til en fuldt tilpasset version, der påtænkes at skulle kunne udbydes primært online.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi lykkedes med at tilpasse programmet til målgruppen og fik et flot antal familier igennem programmet på den berammede tid. Dog fik vi ikke så stor en tilslutning til programmet som vi havde håbet på.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Da vi rekrutterede fra hele landet, kunne vi med fordel have udbudt både online og onsite workshops fra begyndelsen. Det var en barriere for flere familier, at vi de første 6 mdr. kun udbudte programmet til familier der kunne være i fremmøde ved opstart. Vi inddrog online afholdelse de sidste 6 mdr. og det resulterede i flere tilmeldte.

Delmål

Alle med fra start

Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.

Mere om vores fokusområde Alle med fra start