Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Et fyrtårn i mørket for.......

Sølund Musik-Festival

Om donationen

Sølund-festivalen er en festival for mennesker med udviklingshæmning, hvor op mod 15.000 beboere fra institutioner, bofællesskaber og beskyttede boliger samt deres hjælpere mødes omkring koncerter og fællessang. Grundet Covid-19 blev festivalen aflyst i både 2020 og 2021, og i 2022 regnede det så meget, at festivalen ikke kunne gennemføres som vanligt. Denne donation går til afholdelse af festivalen i 2023.
Region
Landsdækkende
Type
Projekt
Modtager
Sølund Musik-Festival
Støttet beløb
100.000 kr., år 2023
Delmål
Fællesskaber for alle

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn og unge, Voksne, Ældre

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi startede projektet i 1986. 12.000 solgte billetter hvert år(udsolgt) helt frem til 2012 hvor ledsager lovgivningen nærmest lukkede os helt ned. Festivalen fik ændret loven om ledsagelse, og vi fik atter udsolgte festivaler. Vi overlevede pandemien. Kommunale besparelser til ledsagerne i 2024 betød at billetsalget lå på index 80. Vi rettede projektet til, så vi er stadig bæredygtige. Vores organisation er stærk, vores Branding er stærk, og vi er sikre på at festivalen består mange år frem

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Trods kommunale besparelser mødtes ca. 10.000 festivalgæster til 3 dages samvær. Vores arbejdsfællesskaber er stærkere en nogensinde. I afviklingen har vi nu ca. 10% flere udviklingshæmmede i relevante funktioner. Vores MUE projekt flyttede sig kvantespring.. Det lykkedes os at få Chief1 til at øve et helt koncertsæt op med MUE bandet. Via massiv TV2 dækning fik vi vist Danmark at fokuserer vi på hvad udviklingshæmmede kan, i stedet for hvad de IKKE kan så opnår vi flotte resultater.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Billetterne (gratis) til såvel "De Små Synger" som "De Grå Synger" var "revet væk". Det er altid berigende at se hvor stor glæde musikken, fællessangen og fællesskabet bibringer deltagerne. Vejret var med os til "Tov'li Tirsdag", så knap 7500 gæstede arrangementet. Vi oplever en stor interesse for projektet. Folk kommer gerne. Opfattelsen af - og fordommene om det at være udviklingshæmmet ændres. Det er et af vores store mål. Vi vil skabe rummelighed, og det opnår vi med dette projekt.

Delmål

Fællesskaber for alle

Gode sociale relationer, oplevelsen af at høre til og dét at kunne være noget for andre er vigtigt for at føle sig tilfreds med livet. Vi vil bidrage til, at alle voksne har mulighed for at tage del i fællesskaber og få hjælp og støtte, hvis de er på vej ud af dem.

 
Mere om vores fokusområde Fællesskaber for alle