Om donationen
Med donationen vil Team Succes øge den demokratiske forståelse blandt unge og engagere dem i EU-valget. På workshops i København, Odense, Vejle, Aarhus og Aalborg skal omkring 50 unge i hver by konkurrere mod hinanden ved at stifte egne politiske partier, udforme partinavne og logoer samt blive enige om deres mærkesager. Herefter er der valg i hvert parti, hvor kandidater vælges til opstilling for de eftertragtede 15 pladser i et simuleret EU-parlament. Når kandidaterne er valgt, skal de udarbejde korte kampagnevideoer, forberede deres argumenter og taler, som alt sammen leder op til paneldebatten. Derefter afvikles et valg, hvor de konkurrerer om pladserne i EU, og vinderne fejres. Et centralt element i workshoppen er også det sociale samvær med fokus på fællesskab, sjov og dannelse af nye relationer. Målet med indsatsen er at styrke den demokratiske forståelse blandt flerkulturelle unge, som sjældent stemmer, og at øge valgdeltagelsen i EU-valget 2024.- Region
- Landsdækkende
- Type
- Projekt
- Modtager
- Team Succes
- Støttet beløb
- 165.000 kr., år 2024
- Delmål
- Styrk civilsamfund, debat og demokrati
Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen
Målgruppen
Børn og unge, Voksne
Forankring
I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?
Vi har delvist lykkedes med at forankre projektet. De unge deltagere har opnået en øget forståelse for demokratiske processer, og flere har dannet nye sociale relationer, hvilket kan føre til vedvarende engagement. Dog er der behov for yderligere indsats for at sikre, at læringen og engagementet vedvarer efter projektets afslutning, herunder styrket opfølgning og netværksstøtte, for at sikre langsigtet forankring.
Mål
I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?
Målet med projektet blev delvist indfriet. Vi opnåede høj deltagelse i workshoppen (98%) og en betydelig stigning i forståelsen af EU-valgprocessen (94%). Dog nåede vi ikke det ønskede niveau for demokratisk forståelse (76%) og valgdeltagelse (66% af respondenterne). Rekrutteringen var udfordrende, og opfølgningsraten påvirkede resultaterne. Samlet set var der positive resultater, men visse mål blev ikke fuldt realiseret.
Aktiviteter
I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?
De valgte aktiviteter var generelt vellykkede til at nå vores mål, især med hensyn til at øge forståelsen af EU-valgprocessen og fastholde deltagernes engagement. Dog kunne vi med fordel have justeret rekrutteringsstrategien for bedre at imødekomme kulturelle og tidsmæssige udfordringer, samt forbedret opfølgningsmetoderne for at sikre en mere omfattende måling af projektets effekt. Disse justeringer kunne have styrket resultaterne yderligere.
Delmål
Styrk civilsamfund, debat og demokrati
Et civilsamfund, en debat og et demokrati, som befolkningen har lyst til at deltage i, skaber tryghed og tillid. Vi vil opbygge viden om civilsamfund og frivillighed, gøre den offentlige debat bred og baseret på viden og styrke det demokratiske engagement blandt dem, der er underrepræsenterede.