Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Fælles Fokus Giver Fremgang 2

Mentornetværk i Esbjerg/Varde

Om donationen

Med donationen kan Mentornetværk i Esbjerg/Varde etablere fællesskaber for børn, unge og ældre med anden etnisk herkomst end dansk, som er bosiddende i udsatte og isolerede boligområder i Esbjerg og Varde. Projektet er en videreudvikling af en eksisterende indsats, som formidler oplysninger, fakta og informationer om, hvilke rettigheder og pligter der er som medborger i det danske samfund. Det forventes, at 50 børn og unge, 175 voksne samt 25 ældre vil få glæde af fællesskaberne, hvor de får viden om det danske samfund.
Region
Syddanmark
Type
Projekt
Modtager
Mentornetværk i Esbjerg/Varde
Støttet beløb
400.000 kr., år 2023
Delmål
Styrk civilsamfund, debat og demokrati

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn og unge, Voksne, Ældre

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Mentornetværk er blevet yderligere styrket takket være dette projekt, hvor mange deltagere har deltaget, og derudover har takket ja til at få en frivillig lokal mentor, deltage i vores sprogcafé, hjælpe til som frivillig, og komme til andre af vores arrangementer. Vi er glade for at se, at så mange deltagere har taget imod muligheden for at få styrket deres netværk og muligheder. Dette viser en stor interesse og engagement i lokalsamfundet.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi har haft stor fokus på inddragelse og aktiv deltagelse i denne anden fase af projekt Fælles Fokus Giver Fremgang, og er lykkedes med at involvere vores deltagere. Emnerne til diskussioner har taget udgangspunkt i traditioner, værdier og normer i Danmark og deltagernes ønsker for temaer til kommende møder. Et eksempel har været et demokratisk arrangement med udgangspunkt i historien omkring Frivillighuset Vindrosen Esbjergs start som fattiggård og fortællingen om den danske velfærdsmodel.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi ansøgte om 583.000 kr, og modtog 400.000 kr. fra Trygfonden. Det medførte et behov for at tilkoble midler fra Nordea Fonden på 19.500 kr til dækning af aktiviteterne for, projektet kunne hænge sammen økonomisk og gennemføres. Aktivitetskoordinator #1 fik nyt fuldtidsjob, og projektleder overtog opgaverne, til en ny var fundet og oplært i rollen. Havde vi haft flere hjælpere til rådighed fra start, som kunne opskalere ansvar ved behov, ville brugerne have følt sig mere trygge i processen.

Delmål

Styrk civilsamfund, debat og demokrati

Et civilsamfund, en debat og et demokrati, som befolkningen har lyst til at deltage i, skaber tryghed og tillid. Vi vil opbygge viden om civilsamfund og frivillighed, gøre den offentlige debat bred og baseret på viden og styrke det demokratiske engagement blandt dem, der er underrepræsenterede.

Mere om vores fokusområde Styrk civilsamfund, debat og demokrati