Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Fællesskaber & Familielejr

Børnenes Lystfiskerakademi

Om donationen

På ferielejren, som afholdes på Skærbæk Feriecenter i skolernes efterårsferie, får 35 familier mulighed for at holde ferie sammen og danne et netværk med hinanden. Familierne kommer væk fra dagligdagens pligter, konflikter og rutiner og kan i stedet deltage i hyggelige aktiviteter inden for det maritime tema. Efter lejren vil der være et opfølgende fællesarrangement for familierne, og Familie- og Ungdomscentret vil støtte familierne i at fastholde relationen til hinanden fremover.
Region
Syddanmark
Type
Projekt
Modtager
Børnenes Lystfiskerakademi
Støttet beløb
350.000 kr., år 2023
Delmål
Fællesskaber for alle

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn og unge, Voksne

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Ud fra de tilbagemeldinger vi har fået via spørgeundersøgelsen samt frivillige, er det vores klare vurdering, at vores aktiviteter har været veltilpasset og aldersvarende til vores målgruppes behov. Der har været 2 gensynsarrangementer der blev afholdt i februar samt maj måned ved Odense Å (Centrum). Her havde familierne mulighed for bla. at fiske med de fiskestænger de havde fået med sig hjem, som minde fra ferielejren. Gensynsglæden var gensidig imellem familierne samt frivillige.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Efter endt ferielejr har vi modtaget mange positive tilkendegivelser fra Assens Kommunes sagsbehandlere og pædagogiske personale, at det har været en rigtig fin og lærerig ferielejr. Ligeledes er tilbage meldingen fra Assens kommune, at mange af familierne, under afholdelsen af ferielejren, har fået skabt nye relationer til andre børn og familier, der bliver fastholdt efter hjemkomst. Sagsbehandlere har kunne bruge familiens oplevelser til at arbejde positivt videre familiernes problematikker.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Alt i alt oplevede vi, at vores aktiviteter faldt i god jord hos vores deltagere, og at der hele ugen igennem, var stor tilslutning. Fremadrettet vil vi ikke udlevere gavekort hvor familierne selv skal stå for indkøb og madlavning. Men i stedet arrangere fællesspisninger (alle måltider), hvor man spiser sammen og have et naturligt mødested for samtale og fælles beskeder.

Delmål

Fællesskaber for alle

Gode sociale relationer, oplevelsen af at høre til og dét at kunne være noget for andre er vigtigt for at føle sig tilfreds med livet. Vi vil bidrage til, at alle voksne har mulighed for at tage del i fællesskaber og få hjælp og støtte, hvis de er på vej ud af dem.

 
Mere om vores fokusområde Fællesskaber for alle