Om donationen
Med donationen vil Familienetværket tilbyde udsatte familier uden for fællesskaber at være med i et netværk, som kan hjælpe dem ind i foreningslivet og give dem nogle sociale relationer. I et familienetværk kan familierne mødes til fællesspisning og andre aktiviteter, som skal øge både børnenes og de voksnes trivsel og livsmestring, ligesom familierne kan få hjælp til at se muligheder og træffe valg, der på længere sigt kan ændre familiernes udsathedsstatus og gøre dem mere robuste i eget liv.- Region
- Syddanmark
- Type
- Projekt
- Modtager
- Blå Kors Danmark
- Støttet beløb
- 280.000 kr., år 2022
- Delmål
- Fællesskaber for alle
Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen
Målgruppen
Børn og unge, Voksne
Forankring
I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?
Med stor deltagersøgning til FNV, har vi hjulpet de fleste deltagere videre for at give plads til nye. Konceptet er det samme i forhold til deltagerrettede aktiviteter og organisatorisk set up. Vi har et par familier fra de første år, der nu er frivillige og kan hjælpe de nye godt i gang. Organisatorisk og fagligt er vi veletableret, og vi arbejder nu på en langsigtet plan for bæredygtig finansiering og bæredygtig deltageroptag- og afslutning, så der er plads til nye, og ”gamle” deltagere.
Mål
I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?
I Familienetværket (FNV) har vi oplevet en eksplosiv vækst fra sidst i april 2022 til 2023/2024. Vi endte ud med indskrevne deltagere på 260 borgere (børn og voksne). Vores trofaste frivillige har været dygtige til at møde mennesker med anerkendelse og venskab. Børn og voksne er glade for aldersopdelte aktiviteter. Vi har fællessamlinger, der både er i børnehøjde og for de voksne. Flere af vores deltagere er blevet frivillige. Vi har samarbejde med bydelsmødre, kommune og andre lokale aktører.
Aktiviteter
I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?
Aktiviteter med borgerne fungerer, se ovenfor.
I det organisatoriske oplever vi, at aktiviteterne understøtter sikker drift af et stabilt netværk:
- Projektleder rekrutterer, forventningsafstemmer og følger op med frivillige
- Projektleder planlægger, briefer og debriefer med frivillige
- Funktionsansvarlige står for oplæring af frivillige
- Der er styr på administration, økonomistyring og kvalitetssikring sammen med Blå Kors
- Vi har udarbejdet årshjul og hjælperedskaber til daglig styring.
Delmål
Fællesskaber for alle
Gode sociale relationer, oplevelsen af at høre til og dét at kunne være noget for andre er vigtigt for at føle sig tilfreds med livet. Vi vil bidrage til, at alle voksne har mulighed for at tage del i fællesskaber og få hjælp og støtte, hvis de er på vej ud af dem.
Mere om vores fokusområde Fællesskaber for alle