Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Ferielejr i Syddanmark

Ungdommens Røde Kors

Om donationen

Fantasilejren er en af Ungdommens Røde Kors’ ferielejre for ca. 70 socialt udsatte børn i alderen 7-13 år. Børnene har bl.a. sociale problemer, og familierne kan være økonomisk dårligt stillede. På ferielejren får børnene mulighed for at få en pause fra en hård hverdag og i stedet en sommerferieoplevelse med fokus på trivsel og fællesskab. De 45 frivillige, som er med på lejren, arrangerer kreative aktiviteter med tid til koncentration og fordybelse, fysiske aktiviteter, naturoplevelser med plads til læring og ture ud af huset. Med donationen kan børnene komme en tur i svømmehallen og i Legoland i løbet af lejrturen.
Region
Syddanmark
Type
Projekt
Modtager
Ungdommens Røde Kors
Støttet beløb
30.000 kr., år 2023
Delmål
Klar til livet

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn og unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Forankringen af vores projekt kan i høj grad omsættes til vores evne til at fastholde vores frivillige kræfter og relation til vores børneindstillere, som betaler og indstiller børn til en uge på Fantasilejren. Vi har i år også haft et særskilt fokus på frivilligpleje undervejs på lejren for, ligesom at vi altid har fokus på, hvordan vi skaber gode rammer og oplevelser for de frivillige, så de forhåbentlig kommer igen.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi afholdt i sommers en fantastisk ferielejr med masser af ferie- og succesoplevelser for børn og unge. Børnene var gode til at indgå i fællesskabet, og det er vores indtryk at børnene havde en rigtig god oplevelse og ferie. Her var jeres bevilling bl.a. med til at sikre, at vi kunne tage på tur til Legoland, hvilket børnene altid sætter rigtig stor pris på.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
De valgte aktiviteter er i høj med til at sætte rammerne om en god ferielejr, og de har i mange år fungeret rigtig godt for os ift. at nå ovenfor beskrevne mål. Vi evaluerer dog årligt indhold og aktiviteter med henblik på at prøve nye ting eller foretage tilpasninger. Som eksempel var vi i år en tur på en fin restaurant, hvilket var muligt pga. en ekstra bevilling fra Ungdommens Røde Kors, hvilket var en stor oplevelse for mange børn.

Delmål

Klar til livet

Et godt fysisk og mentalt helbred er en grundlæggende forudsætning for børn og unges trivsel og muligheder for at udfolde deres potentiale. Vi vil arbejde for børn og unges mentale trivsel og gode relationer i de tidlige år, at børn og unge ikke bruger tobak, at de drikker mindre alkohol, bevæger sig og sover tilstrækkeligt og er med i fællesskaber.



Mere om vores fokusområde Klar til livet