Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Ferielejr styrker selvværd

Østjyllandslejren - URK Ferielejr

Om donationen

Med donationen kan Ungdommens Røde Kors arrangere en uges ferielejr for 65 børn i alderen 7-13 år, som bor i Østjylland. Børnene kommer fra udsatte og belastede hjem og har et særligt behov for en uge fyldt med gode oplevelser. På lejren er der aktiviteter som fx mudderkast, krea-værksted, kanotur og ture ud af huset til en forlystelsespark eller svømmehal.
Region
Midtjylland
Type
Projekt
Modtager
Østjyllandslejren - URK Ferielejr
Støttet beløb
40.000 kr., år 2023
Delmål
Klar til livet

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn og unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi havde i år en større udskiftning i børnegruppen end forventet. Det gav mulighed for at møde nye børn og skabe nye relationer. Vi mødte de generte og nervøse børn, som var væk hjemmefra for første gang og vi gjorde det tydeligt, at vi ville børnene og deres nærvær og forventer at en større gruppe af dem vender tilbage igen næste år.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi havde en fantastisk uge, hvor børnene fik oplevede en masse nye ting og skabt en masse postive relationer med andre børn og voksne. Der var plads til rolig hygge i med brætspil i pejsestuen eller til en fælles omgang vandkamp på plænen. Der blev også lavet venindearmbånd og spillet en masse fodboldkampe.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi kan altid forsøge at finde på bedre og federe ting, hvor fællesskabet dyrkes. Men vi vil allerhelst give børnene rum til at gøre det, som de har lyst til. I år var det en masse fodbold, kartoffelkast, smykkeværksteder og stangtennis. Men vi gennemførte stadigvæk alle de planlagte ting med stor success og latter, og vi var på skønne ture ud af huset.

Delmål

Klar til livet

Et godt fysisk og mentalt helbred er en grundlæggende forudsætning for børn og unges trivsel og muligheder for at udfolde deres potentiale. Vi vil arbejde for børn og unges mentale trivsel og gode relationer i de tidlige år, at børn og unge ikke bruger tobak, at de drikker mindre alkohol, bevæger sig og sover tilstrækkeligt og er med i fællesskaber.



Mere om vores fokusområde Klar til livet