Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Fritidsjob - bedre integration

NIIS - Ny integration i Samfundet

Om donationen

Foreningen NIIS matcher nytilkomne flygtninge og indvandrere med det job eller den uddannelse, som de drømmer om. Donationen giver foreningen mulighed for at udvikle og afprøve en ny metode for at få unge flygtninge og indvandrere, der starter på FGU-Aarhus, i et fritidsjob. Indsatsen er et samarbejde med FGU.
Region
Midtjylland
Type
Projekt
Modtager
NIIS - Ny integration i Samfundet
Støttet beløb
3.426.976 kr., år 2021
Delmål
Alle med fra start

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Der er et stort potentiale for videreudvikling af projektet som FGU-Århus også har udtrykt ønske om. Efter projektet vil FGU Århus have et øget fokus på, at eleverne har et fritidsjob, fordi de gode effekter tydeligt ses deraf. Ved projektets afslutning har der været stor interesse fra andre FGU-institutioner for at implementere samme indsats. Det drøftes om projektet kan videreudvikles v. a inkludere alle elever med anden etnisk bagr. end dansk, forældreinddragelse og øget opfølgningsindsats

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Projektet har skabt en kulturændring blandt målgruppen, hvor der nu er et større fokus på at få et fritidsjob sideløbende med FGU-uddannelsen. Netop denne kulturændring er også sket blandt de øvrige elever på institutionen, der så opsøger Niis. Eleverne har fået øjnene op for de muligheder der kommer ved at have et fritidsjob; større netværk, bedre danskkundskaber og nye fællesskaber. Flere FGU'er er blevet inspireret af projektet, og ønsker samarbejde med Niis mhp implementering af konceptet.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Kort inde i projektet blev det klart at målgruppen havde brug for et længere kursusforløb som en del af deres PASE-undervisning. En mere praksisnær undervisning og endnu flere virksomhedsbesøg, har vi erfaret ville gavne dem mere på længere sigt. Det er blevet tydeligt for os, hvilken stor indflydelse baglandet har på elevens fremtidsvalg. Derfor er det oplagt at inddrage forældrene i arbejdsprocessen med eleven for at sikre sig mere bæredygtige og hensigtsmæssige valg mht job og uddannelse.

Delmål

Alle med fra start

Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.

Mere om vores fokusområde Alle med fra start