Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Fritidsjob til alle unge - 2

AKB, Sydhavnen

Om donationen

Et fritidsjob i en tidlig alder kan medvirke til at de unge i højere grad vil være i uddannelse eller beskæftigelse senere i livet. Derfor har AKB i Sydhavnen de sidste syv år arbejdet med at vejlede og sætte udsatte unge i kontakt med gode, lokale arbejdspladser. Formålet er således at fortsætte dette projekt og udvide samarbejdet med flere arbejdsgivere. Målet er at hjælpe særligt udsatte unge i en fornuftig retning, og skabe større åbenhed blandt arbejdsgivere.
Region
Hovedstaden
Type
Projekt
Modtager
AKB, Sydhavnen
Støttet beløb
668.247 kr., år 2016
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi har ikke lykkedes med at skabe mange nye ordinære fritidsjob, men vi er lykkedes med at få startet en dialog, der nu er nået til BL og fagforbundene. Denne dialog har fokus på de udfordringer vi oplever virksomhederne har, når det kommer til at ansætte unge under 16 år, der ikke har afsluttet 9. klasse. En dialog der sigter mod at få parterne til at kigge på reglerne og lempe dem på en måde der er forsvarligt, både overfor de unge og virksomhederne.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
VI har haft succes med at få unge i arbejde og at få skabt en stolthed omkring det at have et fritidsjob. Vi har oplevet at der har været en stor efterspørgsel på de fritidsjob vi har skabt fra områdernes unge og at der løbende har været venteliste med unge på, allerede fra det 12. år. Dog har det en udfordring at skabe jobs i butikker og på virksomheder, da reglerne for at have en fritidsjobber under 16 år er en begrænsende faktor og gør at virksomhederne ikke kan finde opgaverne til de unge.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Man kunne have inviteret arbejdsgivere mere ind fra starten, i en styregruppe eller netværk, der kunne have belyst et arbejdsgiver perspektiv. Dette kunne have medført at samarbejdet med de medvirkende arbejdspladser ikke blev person afhængigt.