Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Fritidsjob til ALLE unge

AKB, Lundtoftegade

Om donationen

Unge fra udsatte boligområder er i særlig risiko for at få problemer inden for misbrug, kriminalitet og radikalisering og for at blive udelukket fra arbejdsmarkedet. Boligselskabet AKB, Lundtoftegade ønsker med dette projekt at fremme den fremtidige uddannelses- og arbejdsmarkedstilknytning blandt 13-17-årige i tre boligområder på Nørrebro, i Sydhavnen og Sjælør. Projektet skal fungere som en før-indsats, hvor de unge får en positiv oplevelse med det at have et fritidsjob. Gennem projektet vil 20 unge blive indsluset i særligt tilrettelagte fritidsjob, hvor de sideløbende vil modtage vejledning med fokus på kompetenceudvikling.
Region
Hovedstaden
Type
Projekt
Modtager
AKB, Lundtoftegade
Støttet beløb
256.150 kr., år 2014
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Fritidsjob til ALLE unge forsættes i den kommende helhedsplan for begge områder. Projektet forlænget i samarbejde med trygfonden, men vil i den kommende projektperiode blive afviklet af de boligsociale medarbejder i indbyrdes samarbejde.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi har opstartet 25 forløb og af disse gennemført 20. Det svarer til en gennemførselsprocent på 80. Dermed har vi indfriet målsætningen om en gennemførselsprocent på 75. hertil skal det nævens at der er en genganger, der har fået to forløb. Den unge har fået to forløb, da det blev vurderet at være til gavn for pågældende i forhold til hvor meget han rykkede sig i det første forløb.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Opstartsfasen og forældresamarbejdet er vigtigt for at projektet skal lykkedes, dette kunne der have været gjort mere ud af. Overlevering fra en medarbejder til en anden (eks. ved barselsorlov) er ligeledes vigtig og forudsætter løbende og systematisk dokumentering. Dette kunne der ligeledes have været gjort mere ud af. Det planlagte samarbejde med virksomhederne har ikke forløbet som forventet, idet det har været vanskeligt at vedligeholde kontakten mellem virksomheden og fritidsjobkonsulenterne. Der har virksomhedernes side ikke været tid til at afholde de forventede møder undervejs i forløbet. Dog har vi oplevet, at mange forløb har været så gode og uproblematiske, at den regelmæssige kontakt ikke har været nødvendig. Samtidig har virksomheder rettet kontakt til os, når konflikter er opstået, så det har været muligt at rette op på diverse udfordringer mellem den unge og virksomheden.