Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Fritidstilbud til sårbare unge

Parat til Start

Om donationen

”Parat til Start” er et skoleprojekt under FO-Aarhus med seks undervisere og plads til 30 elever. Skolen tilbyder en Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) for unge over 18 år, der skal have hjælp til at komme fra en ofte turbulent folkeskoletid til en god voksentilværelse, hvor de mestrer de krav, der stilles til selvstændighed og job. De unge mangler ofte sociale kompetencer, og i klubben kan de øve sig i at skabe relationer til hinanden og være sammen, uden at der er et fast program. Skolen arrangerer også ture ud af huset, så de unge kan afprøve aktiviteter, de ikke ville have råd til eller mod på at prøve på egen hånd. Donationen gør det muligt at fortsætte aktiviteterne i de kommende tre år.
Region
Midtjylland
Type
Projekt
Modtager
Parat til Start
Støttet beløb
184.800 kr., år 2020
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Der er fortsat stor tilslutning til klubben fra de unge. Vi har søgt midler til at kunne fortsætte klubben et år efter, at bevillingen fra Trygfonden udløber.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi har i den periode, som projektet har løbet, haft de unge med i beslutningsprocessen om, hvilke aktiviteter vi skulle lave, hvilket har givet dem et større ejerskab over klubben. Det har også givet dem den erfaring, der skal til for selv at arrangere en aktivitet. uden for klubben, og flere af de unge er begyndt at ses og besøge hinanden. Vi havde en forhåbning om, at der i gennemsnit ville være 11 unge, som ville benytte sig af klubben, men ofte været 19-20 per gang. ud af en gruppe på ca. 50

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Overordnet set er det gået rigtig godt. Hvis man skulle have gjort noget anderledes, ville det være at inddrage de unge mere i den praktiske proces, for eksempel ved at have en af dem med til at bestille biografbilletter online eller få en af de unge til at ringe til bowlinghallen. Det vil vi tage med os fremadrettet.