Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Indkøb af hjertestartere

Idrættens Hus

Om donationen

Løb er en populær motionsform blandt danskerne, og flere og flere vælger også at deltage i motionsløb. Desværre har der været flere episoder, hvor deltagere er faldet om med pludselige hjertestop. For at øge trygheden for de mange motionsløbere og de frivillige, som hjælper til ved løbene, vil dette projekt stille 28 hjertestartere til rådighed ved afholdelse af motionsløb. Projektet sker som del af et tiltag, der skal skærpe sikkerheden ved motionsløb, og som er iværksat i et samarbejde mellem DGI Løb og Dansk Atletik Forbund.
Region
Landsdækkende
Type
Projekt
Modtager
Idrættens Hus
Støttet beløb
485.000 kr., år 2015
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Kvinder, Mænd

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi kan endnu ikke angive, hvorvidt vi er lykkedes med at forankre projektet, men vi har gjort tiltag for 2017 som skal give os en større indtægt for de ydelser og den service vi tilbyder arrangørerne, og det skulle gerne gøre os mere uafhængige af eksterne midler. Vores projekt vil heller ikke slutte her, da vi fortsat vil sørge for, at arrangørerne kan låne hjertestartere hos os. Vi har også indkøbt materiel til hjertestarter taskerne, så arrangørerne med udlånet for udleveret et førstehjælpskit, de frit kan bruge ved deres arrangementer.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Lidt over en tredjedel af de ca. 200 løbsarrangører, som vi i Dansk Atletik Forbund og DGI har kontakt til benyttede sig af tilbuddet om at låne hjertestartere til deres motionsløb. Flere løbsarrangører tilkendegav, at de selv havde hjertestartere eller adgang til hjertestartere i deres lokale forening. Med projektet har vi fået sat endnu større fokus på vigtigheden af, at der ved motionsløb er styr på sikkerheden, og at der skal være hjertestartere til stede. Arrangørerne er blevet meget mere opmærksomme på dette og de fortæller os også, at de føler sig mere trygge, når de har hjertestartere til stede, når de afholder deres løb.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Jeg tror ikke, at vi kunne have gjort noget anderledes. Det har fungeret rigtig godt, og har bådet givet os en god dialog omkring sikkerhed med arrangørerne og har også givet os et godt overblik over, hvor hjertestarterne har været udlånt til. Det eneste vi fremadrettet bør huske også at registrere er, hvor mange deltagere, der er ved de arrangementer, som hjertestarterne er udlånt til.