Om donationen
Donationen går til indsatsen “Jeg er ikke den eneste”, som sætter fokus på psykisk sårbarhed blandt unge. I Danmark kæmper flere og flere unge med deres mentale trivsel. De er udfordrede af stress, lavt selvværd, en følelse af pres og kampen mod angst og depression. Mange unge har svært ved at fortælle familie og netværk om deres sårbarhed. Med en podcast vil Sind Ungdom og Psykiatrifonden derfor give en stemme til 10 unge, som fortæller om deres oplevelser med psykisk sårbarhed. Der vil også blive afholdt debataftener om psykisk sårbarhed, hvor uddrag fra podcasten bruges, og et panel med to af de unge fra podcasten og en fagperson deltager. På gymnasier, erhvervsskoler og i SIND Ungdoms lokalfællesskaber afholdes samtalesaloner, som skal give 150 unge mulighed for at dele erfaringer og spørgsmål i relation til angst, stress og ensomhed. Derudover vil der blive udviklet digitalt materiale til to lektioners undervisning og en temauge om mental trivsel, som stilles til rådighed for 162 gymnasier. I løbet af de to år, indsatsen kører, er ambitionen at nå ud til 32.300 børn og unge.- Region
- Landsdækkende
- Type
- Projekt
- Modtager
- SIND Ungdom
- Støttet beløb
- 1.745.128 kr., år 2022
- Delmål
- Klar til livet
Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen
Målgruppen
Børn og unge
Forankring
I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?
Podcasten og undervisningsmaterialet er blevet delt bredt og vil fortsat være frit tilgængeligt. Vi har produceret materialer som klistermærker og plakater, der længe vil sprede kendskabet til podcast. SIND Ungdom og Psykiatrifonden vil i vores daglige arbejde med unge, gymnasier og fagpersoner fortsat anvende og forankre podcast, samtalesalon og undervisningsmateriale. Vi havde ønsket at forankre undervisningsmaterialet dybere end det var muligt i denne projektperiode.
Mål
I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?
På baggrund af vores møde med de unge og spørgeskemaerne, ved vi at vi lykkedes med vores kortsigtede mål. De unge har oplevet et boost af mod til selv at åbne op omkring deres sårbarhed og fået fornyet viden og perspektiver på hvad mental mistrivsel er. Der hvor vi har været udfordret har været på målet om at føle tryghed og støtte i aktiviteterne, da vi prioriterede diversitet blandt de unge. Vi nåede 31.550 lyttere og 737 deltagere på tværs af events og samtalesaloner.
Aktiviteter
I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?
Vi ville påbegynde samarbejdet med gymnasier, gymnasielærere og -ledere helt i starten af projektet, sætte mere tid af til det og inkludere dem i selve udviklingen af undervisningsmaterialet, så det var mere tilpasset gymnasiernes pensum. Selvom vi nåede bredere ud til unge, der ikke normalt taler om psykisk sårbarhed, vurderer vi, at det ved fremtidige samtalesaloner vil være en fordel, at invitere eleverne til det efter skoletid således at det bliver et tilvalg for enkelte elever.
Delmål
Klar til livet
Et godt fysisk og mentalt helbred er en grundlæggende forudsætning for børn og unges trivsel og muligheder for at udfolde deres potentiale. Vi vil arbejde for børn og unges mentale trivsel og gode relationer i de tidlige år, at børn og unge ikke bruger tobak, at de drikker mindre alkohol, bevæger sig og sover tilstrækkeligt og er med i fællesskaber.
Mere om vores fokusområde Klar til livet