Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Livet som ung kroniker

Foreningen for Rygsøjlegigt og morbus Bechterew

Om donationen

Denne donation går til afviklingen af et weekendkursus for 25 unge patienter under 35 år, der skal vide, at der venter dem et langt liv med en kronisk sygdom, men at deres liv dermed ikke er færdigt. I løbet af kurset vil der blive sat fokus på, hvad de unge selv kan gøre for at håndtere bekymringer og praktiske problemer og ikke mindst forebygge komplikationer. Balance i arbejdslivet, følelseslivet, seksualitet, graviditet/fertilitet, familieplanlægning samt netværk er et udpluk af de emner, der vil blive berørt. Kurset vil blive afholdt på Gigtforeningens behandlingscenter SANO i Skælskør med fagprofessionelle undervisere. Derudover deltager tre fra foreningens hovedbestyrelse, som kan berette om egne erfaringer med et langt liv som kroniker.
Region
Landsdækkende
Type
Projekt
Modtager
Foreningen for Rygsøjlegigt og morbus Bechterew
Støttet beløb
71.100 kr., år 2019
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Alle er gået der fra med oprejst pande og mere energi end de kom. Selvom det var en travl weekend fyldt med aktiviteter, så går samtlige syge mennesker afsted med oprejst pande, fordi de nu ved hvordan de takler deres sygdom bedre, er bedre oplyst samt følelsen af ikke at være alene med deres sygdom mm.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Alle deltagerne gik der fra med ny viden og mere mod på livet som kronisk syg. De blev bekræftet i, at de ikke var alene i deres kampe samtidigt med at de lærte en masse nyt om deres sygdom.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Efter deltagernes ønske, så kunne opholdet godt have været 1 dag mere. Når det er sagt, så har alle udtrykt at det var de helt rigtige aktiviteter med foredrag om sygdommen, træning og familieplanlægning samt det sociale samvær, som vægter rigtig højt hos de unge, da de ikke er van til at kunne snakke med andre ligesindende.