Om donationen
Projekt Luftballon er et sommerprojekt for børn og unge mellem 9 og 17 år med overfølsomhedssygdomme. Her bliver de ved målrettet undervisning klædt på til at klare hverdagen. Aktiviteterne er astmaskole, eksemskole, fysioterapeutiske vejrtrækningsøvelser og afspænding. Undervisningen skal give de unge en viden om deres sygdom, faktorer der påvirker sygdommen i positiv retning, samt de faktorer der påvirker sygdommen i en negativ retning. Derudover er der fokus på sund og ernæringsrigtig kost. TrygFonden har i en årrække støttet Luftballonen.- Region
- Landsdækkende
- Type
- Projekt
- Modtager
- Astma-Allergi Foreningen
- Støttet beløb
- 100.000 kr., år 2015
- Delmål
Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen
Målgruppen
Børn, Unge, Sygdomsramte
Forankring
I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?
Projektet blev i 2015 gennemført for 17. gang, er i dag et anerkendt tiltag for målgruppen .
Forankringen sker ved at projektet er en fast del i Astma-Allergi Foreningens regi med bestyrelsen og projektledelse.
Mål
I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?
Alle aktiviteter, som beskrevet i ansøgningen er blevet gennemført.
Deltagerne i alle lejre gennemførte Astmaskolen og udfyldte et videnskema om astma ved lejrstart og igen før afrejsen. Deres viden havde flyttet sig markant i den korte periode. En viden, de tager med sig, når de kommer hjem og er blevet mere bevidste om deres sygdom, symptomer og behandling.
Alle deltagere får målt lungefunktion ved start og egen før afrejsen. Bliver deltagerne syge under opholdet, måles lungefunktionen dagligt og astmasygeplejersken tager kontakt til læge eller hospital ved behov. Igen i år havde vi et par deltagere, som måtte indlægges på børneafdelingen OUH i en kort periode. Alle deltagere måler 2 gange dagligt PeakFlow, som noteres i en astmadagbog.
Eksemskole er et tilbud til de deltagere, som har eksem. De lærer om sygdommen, de forskellige cremebehandlinger og tegn på forværing.
Fysioterapi i lejren består i at lære deltagerne vejrtrækningsteknik og afspænding. Mange af deltagerne har ikke lært den rigtige vejrtrækning og ved at være bevidste om teknikken, bliver de i stand til at kunne klare de første symptomer ved et astmaanfald.
Idrætsaktiviteterne er en fast del af programmet, hvor deltagerne prøver grænser af i forhold til deres astma. De løber Coopers Test den 1. dag af opholdet og igen dagen før hjemrejsen. Igen her har vi bemærket at deres resultater flyttes markant.
En meget vigtig del af opholdet er kontakten med jævnaldrende ligestillede. Børnene og de unge åbner sig for hinanden og fortæller om oplevelser i forbindelse med deres sygdom.
Når det ikke handler om sygdom, går tiden med at spille bold, skrive breve, udfordre hinanden med forskellige løb og andre udendørs aktiviteter.
Aktiviteter
I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?
De valgte aktiviteter levede i høj grad op til at nå vores mål.
Der er vel altid plads til forbedring. Efter lejren modtager både deltagerne og de frivillige et evalueringsskema, som de kan udfylde online og i 2015 var der flest positive reaktioner om de aktiviteter, de deltog i.