Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Minhverdag.nu

Fællesorganisationen ODA

Om donationen

Op mod 400.000 danskere lever i dag med en OCD-, depressions- eller angstlidelse, som kan give store udfordringer i deres hverdag. Organisationen ODA er en fællesorganisation for OCD-, Angst- og Depressionsforeningen, der blandt andet driver to sociale caféer. Medlemsforeningerne har tilsammen ca. 80 selvhjælpsgrupper og fire rådgivningslinjer. Dette projekt omhandler oprettelsen af en hjemmeside, minhverdag.nu, der skal muliggøre erfaringsudveksling mellem mennesker med psykiske lidelser. Hjemmesiden vil være et online forum, hvor sygdomsramte og pårørende kan dele erfaringer og oplevelser, og derigennem forsøge at skabe et godt liv på trods af deres tilstand. At opsøge hjælp kræver ofte at den sygdomsramte kommer ud af døren, hvilket for mange (særligt personer med angst) kan virke uoverkommeligt. Hjemmesiden kan dermed være et godt alternativ for mange ramte.
Region
Landsdækkende
Type
Projekt
Modtager
Fællesorganisationen ODA
Støttet beløb
379.850 kr., år 2014
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Ældre

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Som med så mange andre projekter er drift næsten umuligt at opnå støtte til. Siden er således en underskudsforretning for foreningen. Vi har heldigvis lavet en relativt selvkørende side, der minimerer udgifterne. Og endnu har vi fravalgt at åbne for annoncer.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi er tilfredse med sidens udtryk og oplever, at den hjælper de folk, der besøger den og deler ud af deres erfaringer, men vores store problem er at vi har (og har haft) svært ved at få brugerne ind på siden. Og det har også været sværere at få folk til at dele end forventet. Det er der som vi ser det en række grunde til: For det første havde vi store problemer med de tekniske dele med siden i begyndelsen og vi har i mange og lange forhandlinger med udvikleren om at få udfordringerne løst. Særligt var der problemer med at oprette sig nemt og sikkert, hvilket betød at vores lanceringsindsats blev lettere afsporet af de tekniske problemer. For det andet endte DepressionsForeningen med at overtage projektet 1.1.15 fra den kuldsejlede paraplyorganisation ODA. Og siden har vi stået stort set alene i forhold til opgaven med at få formidlet tilbuddet, hvorfor det også primært er mennesker med depression og bipolar lidelse, der bruger siden, Som det sidste, så har vi nok undervurderet folks vilje til at drøfte flere og flere ting i lukkede facebookgrupper mv. De tilbage meldinger vi har fået går i hvert fald i den retning. Helt overordnet har vi løbende forsøgt, at sætte fokus på siden. På nettet via egne hjemmesider, facebook og nyhedsbreve. Vi har således annonceret og lavet julekalendere og konkurrencer, der skulle få folk ind på siden. Vi har også haft siden med rundt på psykiatritopmøde, konferencer og egne møder og arrangementer. Men med et lidt skuffende resultat til følge.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi endte med en løsning, hvor debatten blev flyttet over på andre sygdomsrelaterede patientsides i ODA medlemsforeninger, da fællesorganisationen undervejs gik i opløsning. Derudover har vi forsøgt mange ting, primært for at skabe mere interaktion og aktivitet på siden, men det har været svært at konkurrere med danskerne stadig øgede brug af sociale medier. Men vi er ikke blevet klogere på, hvordan det kunne have været håndteret anderledes.