Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Morselejren - ferieoplevelser

Ungdommens Røde Kors

Om donationen

Morselejren, under Ungdommens Røde Kors, er en ferielejr for socialt udsatte børn i alderen 7-13 år, der kommer fra familier, hvor forældrene af forskellige årsager ikke har overskud til at give børnene oplevelser. Fem af pladserne på lejren går til børn fra asylcentret i Jelling. Lejren har til formål at skabe et frirum for børnene og give dem en pause fra problemerne i hverdagen. På lejren får børnene oplevelsen af at være accepteret i et fællesskab og positive oplevelser, de kan tage med sig efterfølgende.
Region
Nordjylland
Type
Projekt
Modtager
Ungdommens Røde Kors
Støttet beløb
30.000 kr., år 2016
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Endnu engang bestod den frivillige hjælpergruppe af mange erfarne frivillige med mindst 1 års erfaring fra lejr. Vi arbejder med at have mindst 10 nye frivillige med hvert år, for at sikre en løbende forankring og udvikling. Dette lykkes og skaber en god balance mellem erfaring og nytænkning. I ledelsen af lejren er 2 nye trådt til som skal oplæres i 2017, derudover er 2 erfarne ledere som fortsætter.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi lykkes i høj grad med at få alle børn til at blive en del af fællesskabet på lejren. Vi havde en meget dygtig og erfaren frivilliggruppe med som havde succes med at have fokus på det enkelte barn og barnets behov i forhold til at kunne deltage i det forskellige aktiviteter. Vi havde fokus på at have mange forskelligeartede aktiviteter således at der var noget for alle børnene. Vi havde også brugt erfaringerne fra 2015 til at skabe samarbejde med lokalsamfundet. Det medføret vi kunne komme på bondegårdsbesøg samt få hjælp til transport til strandture. Endelig så havde vi et samarbejde med Falck og besøg af politibil, ambulance og brandbil. Det var en stor oplevelse for børnene. Vi havde tema om dyr og havde i den forbindelse besøg af en krybdyrsforening som viste forskellige krybdyr frem. Derudover havde vi mange forskellige fysiske og kreative aktiviteter, med bl.a. skøre rekordforsøg. Vi havde således en uge fyldt med glade børn og vi oplevede nærmest ingen konflikter, men kun glade børn som slappede af og nød sommeren sammen.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi arbejder hele tiden med at evaluere ugens aktiviteter og sammensætning af aktiviteterne. Vi havde i 2016 en god variation i aktiviteterne, og vi havde fokus på at få særligt de ældste børn (12-14 årige) til at deltage i de fysiske aktiviteter i længere tid ad gangen. Vi vil fortsætte arbejdet med dette i 2017, da vi har fået en masse gode erfaringer omkring hvilke aktiviteter der særligt virker. Vi vil også i 2017 arbejde med at inddrage børnene i evalueringen ved hjælp af visuelle værktøjer.