Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Opgaver til hjemløse

Hjælp til Hjemløse

Om donationen

Besøgssteder skal selv varetage have- og viceværtopgaver, som kommunen tidligere stod for, og det udfordrer besøgsstedernes ressourcer. Med donationen vil Hjælp til Hjemløse engagere de hjemløse og udsatte i at udføre have- og flytteopgaver, så de er med til at holde besøgsstederne ved lige og samtidig udfører en meningsfuld opgave. Målet er, at 35 hjemløse og udsatte får have- og flytteopgaver og oplever, at der er brug for dem, og at de kan magte opgaverne og får arbejdsstolthed.
Region
Midtjylland
Type
Projekt
Modtager
Hjælp til Hjemløse
Støttet beløb
753.331 kr., år 2022
Delmål
Fællesskaber for alle

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn og unge, Voksne

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi arbejder hele tiden på at forankre indsatserne organisatorisk, pædagogisk og økonomisk. Organisatorisk har der været et skift af projektleder. Metoder er drøftet ved medarbejdermøder, så vi hele tiden kan arbejde med at styrke indsatsen. Økonomisk er Hjælp til Hjemløse afhængig af fonde og puljer, og vi fortsætter med gadeplansarbejde, tilbud om opgaver, mentor, uddeling af fornødenheder, sejlture osv. med støtte fra private fonde.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Flere end 35 hjemløse og udsatte har haft opgaver, og har fået mere livsglæde- og kvalitet for en stund. Alle vi har hjulpet er indgået i fællesskaber med frivillige og andre hjemløse og udsatte. Alle har fået hjælp til daglige fornødenheder og mange har fået bostøtte og mentorordning. Flere har deltaget i sejlture. Det er sket et øget samarbejde med besøgsstederne og især Aarhus Kommunes mestringsvejledere.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi hjælper hele tiden hjemløse og udsatte ved at tilbyde opgaver, uddele fornødenheder, mentorstøtte osv., hvor vi gør en indsats for at motivere målgruppen til livsændringer. Men det har vist sig vanskeligere end forventet at fastholde en begyndende motivation. Umiddelbart synes det at være en langvarig indsats, der skal til, hvor vi vedholdende bevarer kontakten og skubber på. Vi startede madfællesskab op i løbet af projektperioden, og det viste sig at engagere hjemløse og udsatte.

Delmål

Fællesskaber for alle

Gode sociale relationer, oplevelsen af at høre til og dét at kunne være noget for andre er vigtigt for at føle sig tilfreds med livet. Vi vil bidrage til, at alle voksne har mulighed for at tage del i fællesskaber og få hjælp og støtte, hvis de er på vej ud af dem.

 
Mere om vores fokusområde Fællesskaber for alle