Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Opvækstmiljøer forenes

Opvækstmiljøet Topsand

Om donationen

Opvækstmiljøet Topsand ønsker sammen med et andet opvækstmiljø i Esbjerg Kommune at forene de to huse gennem sociale aktiviteter og arrangementer. Tilsammen huser de to steder 14 børn og unge, som er anbragt uden for hjemmet, og aktiviteterne skal give dem et fællesskab og nye kammeratskaber, som de ellers har vanskeligt ved at finde i skolen.
Region
Syddanmark
Type
Projekt
Modtager
Opvækstmiljøet Topsand
Støttet beløb
50.000 kr., år 2023
Delmål
Alle med fra start

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn og unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi har lavet et årshjul som vi følger fælles i husene. På årshjulet er der beskrevet hvilke aktiviteter vi udfører fælles, hver måned i året. Vi føler os som ét sammentømret hus, og én personalegruppe. Det falder naturligt ind at gøre brug af hinanden, ligesom at børnene finder hinanden med det samme, når vi er sammen.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Udvidet kollegagruppe; Vi føler at vi i en høj grad har fået indfriet vores mål og ønske om en mere sammentømret kollegagruppe. Vi oplever at vi ringer til hinanden, på kryds og tværs af husene, når vi mangler sparring - Vi føler os trygge nok til at gøre dette, da vi har fået et øget kendskab til hinanden, både privat og ift. vores faglige kompetencer. Børnene føler sig trygge nok til at henvende sig til personalet på tværs af husene ved fællesarrangementer.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi sidder med en fornemmelse af, at vi er kommet godt i bund med projektet - men tror samtidig på at der altid er plads til forbedring. Vi overvejer at lave et kollegakartotek, og et børnekartotek. I kartotekerne beskrives der, hvad personalets styrker er, og hvilke forbindelser man har. Dette kan ligeledes gøres med børnene, således at børnene kan hjælpe hinanden på kryds og tværs med den viden de har.

Delmål

Alle med fra start

Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.

Mere om vores fokusområde Alle med fra start