Om donationen
Projekt ”Skabertrang” er et åbent kreativt værksted under Aftenskolen i Fountain House for psykisk sårbare i alderen 18-68 år i Københavnsområdet. Formålet er at skabe nye, fysiske, sociale fællesskaber for at minimere ensomhed og psykiatriske indlæggelser samt reducere isolation, angst og ensomhed. Donationen går til at drive det kreative værksted og tilbyde sociale arrangementer i de kommende to år, som bl.a. omfatter debatarrangementer, udgivelsen af kunstbog fra deltagerne i Skabertrang og udstilling af kreative værker.- Region
- Hovedstaden
- Type
- Projekt
- Modtager
- Foreningen Aftenskolen Fountain House
- Støttet beløb
- 500.000 kr., år 2022
- Delmål
- Styrk civilsamfund, debat og demokrati
Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen
Målgruppen
Børn og unge, Voksne, Ældre
Forankring
I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?
Vi har i løbet af 2023 og 2024 fået et stærkt netværk af samarbejdspartnere, som også arbejder med målgruppen og det har udvidet fællesskabsdelen samt mulighed for forankring. Frivilligindsatsen tager tid at implementere, den er vokset og udviklet, men har været svær at manifestere og vedligeholde, da vi i juli 2024 skulle flytte pga. en organisationsændring og som følge deraf en stor huslejestigning, som betød at vi blev adskilt fra Fountain House. Det har været en krævende forandringsproces.
Mål
I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?
Deltagerne i Skabertrang har været en del af en mange offentlige debatter, konferencer og kunstevents. Bl.a. Copenhagen Harbour Parade 2023, hvor deres stemmer, historier og kunst blev offentligtgjort i Købehavns Havn på tømmerflåder- se bl.a. værket Quick Fix: https://copenhagenharbourparade.dk. Psykiatritopmødet i Imperial i 2023 blev åbnet med dette værk. Skabertrang samarbejder nu med Center for Kunst og Mental Sundhed, Forfatterskolen PS!, Kofoeds Skole og Rotary.
Aktiviteter
I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?
Vi har ændret tre måneders forløb til i perioden 2023-2024 at være længerevarende forløb med løbende optag af nye deltagere, for at sikre kontinuiteten. Det betyder at deltagerne har kunnet komme tilbage efter indlæggelse på psykiatriske afdelinger, efter højskoleophold eller svære perioder, uden at skulle tænke på om de er på et hold i et tre måneders forløb eller ej. Det har også gjort det lettere mht. debat og kunstprojekterne.
Delmål
Styrk civilsamfund, debat og demokrati
Et civilsamfund, en debat og et demokrati, som befolkningen har lyst til at deltage i, skaber tryghed og tillid. Vi vil opbygge viden om civilsamfund og frivillighed, gøre den offentlige debat bred og baseret på viden og styrke det demokratiske engagement blandt dem, der er underrepræsenterede.