Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Sammen går vi på banen

FCM Samfund

Om donationen

FC Midtjyllands afdeling FCM Samfund har modtaget støtte til et projekt målrettet unge 18-30-årige, der er uden uddannelse og job, og som får uddannelseshjælp. På kort sigt skal de unge, der deltager i projektet, opleve større livsmestring som at komme op om morgenen, betale sine regninger samt indgå i og bevare relationer til andre. På lang sigt skal projektet være med til at nedbringe antallet af unge på uddannelseshjælp. I første halvdel af forløbet vil der være fokus på fællesskab, det sociale aspekt og udvikling af personlige kompetencer. Herudover vil Fodbold Fitness – det at dyrke motion sammen og være sammen på et hold – være en central del af projektet. De unge vil sideløbende modtage undervisning, mentorsparring og rådgivning. Midtvejs introduceres forskellige virksomheder og relevante uddannelsesinstitutioner til projektet ved en event, hvor der også arrangeres Fodbold Fitness med repræsentanter fra virksomheder, institutioner og de unge deltagere. FCM Samfund vil herefter i samarbejde med jobcentre fra de unges hjemkommuner matche deltagerne med uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Praktik, brobygning og småjobs-ordning vil være en del af anden halvdel af forløbet, hvor de unge stadig vil modtage sparring, undervisning og fortsætte deres fysiske træning.
Region
Midtjylland
Type
Projekt
Modtager
FCM Samfund
Støttet beløb
3.000.000 kr., år 2019
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Projektet er forankret gennem et netværk af over 200 frivillige, der støtter kandidaterne individuelt eller i grupper. Mange unge er blevet aktive i fodboldklubber, træningscentre og fritidsaktiviteter. Samarbejdet med virksomheder er styrket med tre årlige erhvervsmøder, kampsponsorat og netværksarrangementer. Projektet har opnået bred medieopmærksomhed med to indslag på nationalt tv, fem på lokalt tv, en dokumentar i tre afsnit samt mange artikler via Herning Folkeblad og TV Midtvest.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Ca. 30% af de unge er blevet selvforsørgende, mens 60% er kommet tættere på, og 10% er visiteret videre grundet fejlvisitering eller manglende progression. 80% føler øget livsmestring. Fokusområder har været daglige færdigheder, kommunikation, refleksion og sundhed. Deltagerne har forbedret evnen til at fortælle deres historie, socialisere og reflektere over overbevisninger. Sundhed blev prioriteret med coaching, træningsplaner og bedre vaner for fysisk aktivitet og kost.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Ja, vi kunne med fordel have gjort nogle ting anderledes. Sundhedsaktiviteten burde tidligere i forløbet have været mere håndholdt, hvilket blev muligt, da vi fik flere frivillige. Undervisningsmaterialet var oprindeligt for tungt, men blev revideret for at rumme et bredere segment. Vi kunne også have haft mere fokus på visitering, da vi i starten modtog kandidater fra kommunen med udfordringer som hårdt misbrug eller stærk autisme, som ikke passede godt til projektet.