Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Samtale-/netværksgrupper

Bedre Psykiatri Odense

Om donationen

Bedre Psykiatri Odense støtter og hjælper pårørende til psykisk syge gennem samtaler og netværksgrupper. Grupperne er et trygt sted, hvor deltagerne bliver lyttet til og forstået. De pårørende får redskaber til at bearbejde skyld, skam og tabu, til at håndtere stress, til at respektere og fastholde egne grænser, til positiv kommunikation og til at begrænse konflikter. De pårørende er udsat for krise, sorg og stress og bruger megen tid og mange økonomiske ressourcer på problemstillingerne. Det er en voldsom belastning, der kan gå ud over den øvrige familie og den pårørendes arbejde. Denne donation går til etablering af nye samtale- og forældrenetværksgrupper. Tilbud om deltagelse i grupperne formidles via psykiatrien, kommunerne, bosteder, væresteder, biblioteker, kulturhuse mv. Mere end hver tredje i Danmark kommer enten via familie, omgangskreds eller arbejdsplads i berøring med psykisk sygdom.
Region
Syddanmark
Type
Projekt
Modtager
Bedre Psykiatri Odense
Støttet beløb
150.000 kr., år 2019
Delmål
Fællesskaber for alle

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Ældre

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi har brugt 3 psykoterapeuter som gruppeledere i hele perioden. Vi har et godt samarbejde med dem, og sammen arbejder vi hele tiden på at forfine vores tilbud, så vi hjælper de pårørende bedst muligt. Vi har i mange år haft en stabil kerne af frivillige. Flere har således været frivillige i mere end 5 år. Det gælder bl.a. vores formand. I lokalafdelingen dokumenterer vi vores arbejde med samtalegrupperne, så nye frivillige hele tiden kan bygge ovenpå tidligere frivilliges arbejde.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi nåede det antal deltagere, vi havde planlagt og med det indhold og den kvalitet, vi stilede efter. Vores mål var 6 samtalegrupper med 10-12 mødegange. Vi holdt 8 forløb med 10 mødegange med gennemsnitligt 9 deltagere. Mange af deltagerne gav udtryk for, at de gerne ville fortsætte med at ses privat, hvilket også var et at vores mål. I grupperne har temaerne som ønsket både handlet om det sorgfulde og om det, der giver håb for de pårørendes og de syge. Se flere detaljer i filen "Vores mål".

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi finjusterer hele tiden på vores gruppeforløb. Både hvad form og indhold angår. Vi har bl.a. gjort os erfaringer med, hvordan vi rekrutterer deltagere og forbereder dem på at deltage, om hvornår på året, vi skal afholde forløbene, om hvad det kræver at bemanding at stå for en gruppe, og at nogle pårørende kan have brug for individuel støtte for at kunne deltage. Se en uddybning af vores erfaringer i filen ” Hvad der kunne have været gjort anderledes”.

Delmål

Fællesskaber for alle

Gode sociale relationer, oplevelsen af at høre til og dét at kunne være noget for andre er vigtigt for at føle sig tilfreds med livet. Vi vil bidrage til, at alle voksne har mulighed for at tage del i fællesskaber og få hjælp og støtte, hvis de er på vej ud af dem.

 
Mere om vores fokusområde Fællesskaber for alle