Om donationen
Solskinslejren under Ungdommens Røde Kors er en ferielejr for 90 socialt sårbare børn fra familier, der er belastet af stoffer, alkohol, incest og/eller vold. Børnene kommer fra København, Bornholm og tilgrænsende kommuner, og lejren ligger på Lolland. Børnene har derfor mulighed for at komme langt væk fra deres daglige liv, når de er på lejren. Gennem opholdet får børnene en positiv ferieoplevelse, som de ellers ikke ville have haft mulighed for. Donationen går til udgifter i forbindelse med lejren og til en tur til BonBon-Land for alle børnene.- Region
- Hovedstaden
- Type
- Projekt
- Modtager
- Solskinslejren under Ungdommens Røde Kors
- Støttet beløb
- 60.000 kr., år 2018
- Delmål
- Alle med fra start
Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen
Målgruppen
Børn
Forankring
I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?
Mange sagsbehandlere regner nu med os. Andre kommer til. I familierne kan vi se at det gør et impact og mange børn ønsker sig i julegave at vide at de må komme på lejr. Vi har ikke mulighed for at gøre det til noget permanent men projektet beviser år efter år sin egen eksistensberettigelse og vi kan også se at deltageren år efter år bliver mere marginaliserede. Der er ikke mange andre steder de bliver inviteret ind i fællesskaberne på samme måde desværre.
Mål
I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?
Årets lejr var større end vi tidligere haft haft den. Det gav selvfølgelig nogle overvejelser om kvantitet/kvalitet, men samlet er vi alle enige om at det at tilbyde en uges pause fra diagnoser og professionelle voksne i sig selv er godt for alle de børn der har behov. Det er ikke sikkert at alle børn nåede at lære hinanden at kende, men det var heller ikke målet; det var at give positiv voksenkontakt, inkluder alle i fællesskabet og vise at alle børnene har kæmpe værdi. Det opnåede vi bestemt.
Aktiviteter
I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?
Aktiviteten er: positiv kontakt imellem unge voksne og børn der mangler voksenkontakt. Det opnåede vi til fulde at skabe. Vi havde også børn med der var så dårlige i fællesskabet at vi måtte opfinde små aktiviteter for få børn og mange voksne. Det gjorde vi og alle fik en fed uge. Det tog selvfølgelig lige 1,5 dag at opdage hvem der bedst kunne være i disse aktiviteter -> derfor 9/10 på skalaen.
Delmål
Alle med fra start
Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.