Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Spil med!

AKKS - Amatørernes Kunst & Kultur Samråd

Om donationen

Der findes over 1.300 amatørforeninger rundt om i hele Danmark med mere end 150.000 aktive amatører. Denne donation går til at kortlægge foreningernes erfaringer med at inkludere ensomme unge og udvikle en ”mock-up” af redskaber, som derefter skal afprøves af tre amatørforeninger. Afslutningsvis udarbejdes en kort online rapport med en række redskaber, som kan anvendes af alle amatørforeninger til at opsøge og inkludere ensomme unge. Indsatsen har til formål at få endnu flere ind i de kulturelle foreningsfællesskaber.
Region
Landsdækkende
Type
Projekt
Modtager
AKKS - Amatørernes Kunst & Kultur Samråd
Støttet beløb
60.000 kr., år 2023
Delmål
Klar til livet

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn og unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Det arbejde er fortsat igang. "Spil med!"har allerede været omtalt mange steder både indenfor det kulturelle og folkeoplysende foreningsliv, men det kræver flere workshops og netværksmøder med foreninger, at få redskaberne implementeret i foreningsvirkeligheden. Det arbejder både AKKS og vores landsorganisationer videre med på baggrund af "Spil med! rapporten", ligesom vi p.t. arbejder på at udvikle en praktisk vidensbank med flere redskaber og tips til at arbejde med inklusion og børn og unge.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
"Spil med!" er blevet virkelig godt modtaget af organisationerne og foreningerne indenfor amatørkulturen og rapporten der ligger på AKKS' hjemmeside: https://akks.dk/wp-content/uploads/2023/11/spil-med-rapport-2023.pdf, er allerede læst af mange. Flere af de deltagende foreninger har implementeret projektets redskaber og arbejder nu systematisk med at nå de ensomme unge - og børn og unge i det hele taget. Ligesom flere landsorganisationer planlægger at arbejde videre med projektets redskaber.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi kunne sagtens have haft flere foreninger i projektet - undervejs udvidede vi til fem foreninger fordi der kom så mange forskellige resultater og så meget viden ind. Forstået sådan at nogle af foreningerne allerede arbejdede med målgruppen - og med børn og unge - mens andre først skulle igang. Derfor endte rapporten også på 37 sider med redskaber til de forskellige stadier og det forskellige ambitionsniveau i foreningernes arbejde med målgruppen og i forhold tilde unges forskellige motivation.

Delmål

Klar til livet

Et godt fysisk og mentalt helbred er en grundlæggende forudsætning for børn og unges trivsel og muligheder for at udfolde deres potentiale. Vi vil arbejde for børn og unges mentale trivsel og gode relationer i de tidlige år, at børn og unge ikke bruger tobak, at de drikker mindre alkohol, bevæger sig og sover tilstrækkeligt og er med i fællesskaber.



Mere om vores fokusområde Klar til livet