Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Stå Sammen

Rigshospitalet

Om donationen

Denne donation går til udvikling og pilottestning af Stå Sammen, en webbaseret indsats til yngre ny-diagnosticerede kræftpatienter og deres partnere. Yngre par med kræft er - trods store udfordringer med aggressive kræftformer, hårde behandlinger og et travlt børnefamilieliv, en overset gruppe. Indsatsen skal styrke parrenes evne til individuelt og i fællesskab at håndtere sygdommen igennem psykoedukation, stresshåndtering og fokus på kommunikationen med børnene.
Region
Landsdækkende
Type
Forskningsprojekt
Modtager
Rigshospitalet
Støttet beløb
1.624.006 kr., år 2019
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Projektet blev forankret i forskningsenheden ”CASTLE” på Afdeling for Kræftbehandling på, mens rekrutteringen foregik på Brystkirurgisk afdeling, hvor projektet også blev forankret igennem en projektsygeplejerske, der stod for kontakten til parrene. Der er en fælles interesse i at indgå i et videre samarbejde om at opskalere og videreudvikle og fortsætte testningen af ”Stå Sammen”.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Målet var at designe og teste en selv-guidet intervention for yngre par med kræft. Vi har designet og testet en e-intervention med 12 moduler til par med brystkræft og fået tilfredsstillende deltagelse (47% af egnede par, målsætning 50%). Syvoghalvfjerds procent af deltagerne var overvejende eller meget tilfredse (målsætning 70%), mens kun 44% gennemførte 65% af materialet som var målsætningen, formentlig fordi materialet blev tilrettelagt mere valgfrit og fleksibelt end oprindeligt planlagt.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Den overordnede plan for ”Stå Sammen” passede godt til målet. Dog inkluderede vi kun par med brystkræft, baseret på en peer-review kommentar og praktisk gennemførbarhed. Grundet COVID, måtte par-interviews erstatte par-paneler og børneinterviews udelades. Efter udviklingen gennemførte vi et feasibility studie. Vi rekrutterede par på brystkirurgisk afdeling på Gentofte hospital. Det resulterede i detagelse af 2 par mere end målsætningen og i alt lykkedes det at rekruttere 47% af alle egnede par.