Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Stressede forældre søger hjælp

Ligeværd

Om donationen

Foreningen Ligeværd har forældreforeninger og ungdomsklubber i hele landet. Donationen går til en indsats, der skal støtte forældre til børn og unge i specialklasser med viden, værktøjer og netværk til gavn for hele familiens trivsel og livskvalitet. Børn og unge i specialklasser i grundskolen mistrives oftere end andre, og det presser forældrene, som ofte mangler viden om regler og rettigheder, føler sig ladt alene og har svært ved at gennemskue, hvordan de bedst muligt hjælper deres børn. Ligeværd vil derfor udvikle og afprøve fem indsatser til forældrene, så de får mere viden, bedre værktøjer og samtidig et netværk, som kan hjælpe dem selv og deres børn til at få øget trivsel og livskvalitet. Indsatsen strækker sig over to år og inkluderer bl.a. udarbejdelse af en guide over rettigheder i forbindelse med undervisningen i skolen, webinarer og et årligt træf, hvor forældre kan møde hinanden og få rådgivning fra fagfolk. Ambitionen er at nå ud til 2.000 forældre og generelt øge kendskabet til mulighederne for at få rådgivning, netværk og redskaber hos Ligeværd.
Region
Landsdækkende
Type
Projekt
Modtager
Ligeværd
Støttet beløb
1.031.265 kr., år 2022
Delmål
Alle med fra start

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Voksne

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
De forebyggende indsatser er blevet en integreret del af Ligeværds arbejde. Guiden, mødeskabelonen og informationsfilmene anvendes aktivt i Ligeværds rådgivning og af frivillige, der er i kontakt med forældre. Materialet er desuden tilgængeligt digitalt og vil fremover blive trykt i Ligeværds uddannelseskatalog. Såfremt der kan findes ressourcer, vil Ligeværd besøge specialklasser og afvikle nye informationsarrangementer, da disse indsatser har vist sig særligt værdifulde for målgruppen.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Projektets indsatser har øget forældres viden om rettigheder, støttemuligheder og fremtidsmuligheder, hvilket har hjulpet dem med at navigere og træffe informerede valg. Informations- og netværksarrangementer har mindsket følelsen af ensomhed og skabt stærke fællesskaber, hvor forældre finder støtte og sparring. Indsatsene har givet forældrene tryghed og en følelse af at være bedre oplyst, hvilket har styrket deres overskud til at handle og skabe positive forandringer for deres børn.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
De valgte indsatser nåede bredt ud. I starten foretog vi en justering ift. lokale informations- og netværksarrangementer, som ifl. rapporten viste sig at være relevant. Vi kunne have ønsket mere tid og flere ressourcer til at udbrede disse arrangementer, facilitere nye forældrenetværk samt besøge flere specialklasser, hvor vi når en mere udsat forældregruppe, der sjældent opsøger viden. Derudover har informationsfilmene haft 36067 visninger, hvilket yderligere har udvidet projektets rækkevidde.

Delmål

Alle med fra start

Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.

Mere om vores fokusområde Alle med fra start