Om donationen
Hvert år får 500 unge stillet en kræftdiagnose i Danmark. Der er cirka 140 unge i kræftbehandling årligt på Rigshospitalet. Behandlingen varer typisk mellem tre måneder og to år afhængig af diagnose og sygdomsudbredelse. Når unge med kræft ikke er på Rigshospitalet eller indlagt i isolation på grund af smittefare, kan de mangle opbakning og støtte til at håndtere sygdommen og til at komme videre i livet. Denne donation skal bruges til at udvikle en patientstøttende app, der skal hjælpe de unge i håndteringen af psykiske og fysiske problemstillinger og samtidig tilbyde støtte i et fællesskab med andre kræftramte unge. Målet med projektet på sigt er at hjælpe unge med kræft til højere livskvalitet og empowerment.- Region
- Landsdækkende
- Type
- Projekt
- Modtager
- Rigshospitalet
- Støttet beløb
- 1.837.600 kr., år 2017
- Delmål
Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen
Målgruppen
Unge
Forankring
I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?
Vi er som oprindeligt antaget i gang med at udbrede og implementere app'en i hele Danmark. Et stort offentligt lancerings-event var planlagt til 1/4-20 men er nu udsat pga Covid19. Vi arbejder på en virtuel lancering med fokus på at inddrage hele Danmark.
Mål
I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?
Projektet havde et ambitiøst mål om at skalere brugen af app'en op til at omfatte alle unge med kræft i Danmark. Pga. indførelse af GDPR i projektperioden, hvilket gav lange forsinkelser på datagodkendelse, er det først lykkedes os i dec.2019 at opnå godkendelse til at udbrede app'en til unge med kræft i hele Danmark.
Aktiviteter
I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?
Projektet havde på forhånd lavet en interessentanalyse og en risikovurdering, alle udfordringer som opstod blev håndteret i henhold hertil. Forstyrrelser af projektet med ny GDPR var på ansøgningstidspunktet uforudset.