Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Trivselsgrupper

Frivilligcenter Aarhus

Om donationen

Omkring 1 pct. af den danske befolkning bliver i dag diagnosticeret med en autismespektrum-forstyrrelse. Piger med en autisme-diagnose har ofte en følelse af at være anderledes, hvilket kan føre til en forkerthedsfølelse, og derfor isolerer de sig. Donationen går til at etablere selvhjælpsgrupper for 11-14-årige piger med autisme. Selvhjælpsgrupperne skal være et sted, hvor pigerne oplever, at de ikke står alene i deres situation, og hvor de møder accept og får redskaber til at håndtere hverdagen.
Region
Midtjylland
Type
Projekt
Modtager
Frivilligcenter Aarhus
Støttet beløb
193.212 kr., år 2021
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Børn, Unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vores klare oplevelse er, at mange af pigerne bevarer kontakten. De er ivrige efter at dele kontaktoplysninger, og i flere grupper havde forældrene bagefter arrangeret en aktivitet. Vi har desværre ikke fået forankret trivselsgrupperne i vores tilbud. Vi har fået virkelig god feedback på pigernes udbytte, men det er en ressourcekrævende målgruppe (særligt den indledende del), og vi har ikke haft midler til at fortsætte. Vi er i dialog med Aarhus Kommune om en samarbejdsaftale.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Pigerne har fået positive erfaringer med sociale relationer og været en del af et fællesskab med jævnaldrende. De har fået et rum til at tale om diagnosen, de svære ting den bærer med sig - og i høj grad også et rum til at tale om alt det, som generelt fylder i livet som spirende teenager. De har mødt andre at spejle sig i, oplevet at være mindre alene om at have det svært, og taget hul på processen med at forholde sig til diagnosen. Vigtigst har de har fået styrket deres selvværd og trivsel.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Selvom flere piger var glade for inputs fra fagperson og mødet med en ung kvinde med autisme, vurderer vi at den del kan undlades. Pigerne vurderede selv, at de havde større behov for spejling i hinanden og det sociale fællesskab end at få viden og redskaber fra voksne udefra. Hvis man får mange tilmeldinger, kan man med fordel indsnævre aldersfordelingen/modenheden. Jo mere pigerne ligner hinanden, jo mere sandsynlighed for identifikation.