Om donationen
Nordic Safe Cities arbejder for at forebygge ekstremisme, radikalisering og polarisering, offline og online. Med donationen vil Odense Kommune og Nordic Safe Cities undersøge byens digitale landskab for at styrke både det digitale og fysiske forebyggelsesarbejde. Bl.a. skal det kortlægges, hvor meget utryghedsskabende had og polarisering, der findes i den offentlige digitale samtale i Odense. Resultatet skal skabe baggrund for opkvalificering af fagfolk fra kommunen, SSP, skoler og civilsamfund samt pege på, hvordan eksisterende tryghedsstrategier, handleplaner mv. kan forstærkes.- Region
- Syddanmark
- Type
- Projekt
- Modtager
- Nordic Safe Cities Foreningen
- Støttet beløb
- 1.795.000 kr., år 2023
- Delmål
- Styrk civilsamfund, debat og demokrati
Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen
Målgruppen
Børn og unge, Voksne
Forankring
I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?
Vi har prioriteret løbende involvering af kommunale nøgleaktører og deltagelse ved bestyrelses- og politiske møder i Odense kommune. Den kommunale forankring er derfor lykkedes i høj grad, mens forankringen i civilsamfundet og tættere kontakt med målgruppen skal sikres i fortsættelsen af samarbejdet i det kommende år efter de udviklede anbefalinger til digital tryghed (se bilag 1) godkendes politisk. Projektet videreføres derfor i 2025, hvor vi skal implementere de resterende udviklede indsatser
Mål
I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?
Tryg Digital by gav nye indsigter om byens digitale demokrati, polarisering på sociale medier og skadelige digitale miljøer til forebyggelsesaktører og ledere fra kommune, skole og politi vha. 3 unikke analyser. Tryg Digital by og en ny digital gadeplansteam er allerede indskrevet som 2 ud af 3 pejlemærker i Odense Kommunes strategi for digital tryghed, mens tre yderligere indsatser er udviklet (bilag 1) og afventer politisk vedtagelse d. 24/2 før de implementeres af arbejdsgrupper og NSC.
Aktiviteter
I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?
En vigtig læring er, at civilsamfundet burde have været inddraget tidligere for bedre repræsentation og ejerskab af indsatser hos målgruppen. Dette ville have styrket og accellereret samarbejdet mellem kommunen og civilsamfundet om sociale mediers komplekse udfordringer. I den videreførelse af Tryg Digital by Odense inkluderes civilsamfundet som aktive partnere, så projektets indsigter skaber stærkere forankring og når bredere ud til målgruppen i byen.
Delmål
Styrk civilsamfund, debat og demokrati
Et civilsamfund, en debat og et demokrati, som befolkningen har lyst til at deltage i, skaber tryghed og tillid. Vi vil opbygge viden om civilsamfund og frivillighed, gøre den offentlige debat bred og baseret på viden og styrke det demokratiske engagement blandt dem, der er underrepræsenterede.