Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Ukraine20

Mellemfolkeligt Samvirke

Om donationen

Mellemfolkeligt Samvirke (MS) ønsker at tilbyde ukrainske flygtninge i Københavnsområdet et trygt samlingssted, hvor de kan modtage støtte og hjælpes ind i lokale fællesskaber. Donationen går til at drive et gratis cafétilbud med faste ugentlige fællesspisninger, uddeling af bl.a. tøj og legetøj samt mulighed for at få støtte og hjælp til at falde på plads i det danske samfund. Der skal derudover udvikles en hjælpe-app kaldet MutualAid, hvor alle brugere kan lægge effekter op til gratis afhentning/levering samt modtage støtte af anden art. Det forventes, at cirka 14.500 vil benytte sig af tilbuddene.
Region
Landsdækkende
Type
Projekt
Modtager
Mellemfolkeligt Samvirke
Støttet beløb
683.730 kr., år 2022
Delmål
Fællesskaber for alle

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi har etableret en fast Ukraine café der drives af ukrainske unge, og bruges dagligt som forsamlingshus. Vores eksisterende Café Mellemrummet og gård er blevet et dagligt samlingspunkt for flygtninge, der føler at de har et sted hvor de kan slappe af og indgå i det danske sociale liv. Projektet er desuden forankret i form af vores frivillige netværk, der ser matriklen som et fristed, hvor der er plads og ro til dem og deres frivillige arbejde.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Med 18 fællesmiddage, med op til 600 gæster per gang, 100 dage+ i caféen, og et kæmpe netværk af frivillige, er projektet indfriet udover vores bedste forventninger. Vores strategi har været at styrke de besøgendes autonomi til selv at udvikle vores fællesskab, ved at tilbyde vores tilbud med medbestemmelse. Fællesmiddagene er vores absolut største succes og caféen, der nu fungerer som et slags forsamlingshus, er ligeledes blevet en målgruppefavorit. Se vedhæftede pdf med input fra brugere.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
App-udvikling var mindre vigtigt end direkte hjælp, da brugerne var trygge ved at bruge fx Telegram, et socialt medie, der er udbredt i Ukraine. Et bedre fokus på trafficking fra start. Vi reagerede prompte og fik lokal og-kriminalpoliti involveret da vi første og sidste gang oplevede denne opførsel ved en fællesmiddag. Et mere generelt tiltag ifht. hjælpepakker ville være bedre, da det er meget svært at administrere så mange forskellige behov. Her kunne gavekort være en god idé.

Delmål

Fællesskaber for alle

Gode sociale relationer, oplevelsen af at høre til og dét at kunne være noget for andre er vigtigt for at føle sig tilfreds med livet. Vi vil bidrage til, at alle voksne har mulighed for at tage del i fællesskaber og få hjælp og støtte, hvis de er på vej ud af dem.

 
Mere om vores fokusområde Fællesskaber for alle