Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Ung i fællesskab

Frivilligcenter Aabenraa

Om donationen

Mange sårbare unge voksne, der tidligere har været i kontakt med kommunale tilbud, psykiatri eller hospitalsvæsen, oplever, at de sociale indsatser bortfalder, så snart de fylder 18 år. Med denne donation vil Frivilligcenter Aabenraa nedbringe socialt udsathed og isolation blandt unge 18 til 30-årige med moderate psykosociale problemstillinger gennem frivilligdrevne fællesskaber. Projektet er målrettet unge, der tidligere har været anbragt, haft kontakt med børne- og ungepsykiatrien, været pårørende til syge, handicappede eller misbrugere eller oplevet ensomhed og/eller tab. Det kan også være unge med forskellige former for fysiske eller psykiske handicap eller lettere kognitive funktionsnedsættelser. De unges deltagelse i sociale fællesskaber fx via foreninger skal medvirke til at styrke de unges selvtillid, fællesskaber og sociale handlemuligheder i fremtiden. Via en tilknyttet brobygger og foreningsvejviser matches den unge med den rette fritidsaktivitet og fællesskab. De unge vil blive understøttet i deltagelsen af fællesskabet og fulgt op på undervejs. Projektet forløber over 3 år fra begyndelsen af 2021 til slutningen af 2023, hvor minimum 150 personer fra målgruppen skal matches med et frivilligt fællesskab.
Region
Syddanmark
Type
Projekt
Modtager
Frivilligcenter Aabenraa
Støttet beløb
1.100.000 kr., år 2020
Delmål

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Unge

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi samarbejder fortsat med andre organisationer om inklusion af unge i fællesskaber. Det kan dog være svært at spå om, hvor langt frem i tid metoden kan forankres - dvs. om vi fortsat har adgang til disse oplysninger.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi nåede målet mere end 150 unge, der blev matchet med et fællesskab, omend kun 71 registeret som faste deltagere i fællesskaberne. 82 % svarede positivt på udsagnene.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Aktiviteterne var rigtige, men de frivilligdrevne understøttende funktioner (makkere, mentorer mm.) kan være mere sårbare overfor aflysning og frafald end eksempelvis inddragelse af fagpersoner/ kommunale indsatser. Måske skulle man tænke i sådanne samarbejder en anden gang.