Om donationen
”Unge stemmer på Fattiggården” er en indsats for unge i alderen 13-25 år med særligt fokus på dem, der er eller har været anbragt eller kommer fra familier med udfordringer. Indsatsen skal skabe et kreativt og trygt læringsfællesskab med unge, hvor de mødes i museet og med udgangspunkt i fortidens skæbner på Fattiggården eller under forsorgen kan tale om deres egne historier, tanker og erfaringer. Ambitionen er at skabe en ramme, hvor de unge oplever, at deres viden og evner har værdi for andre.- Region
- Syddanmark
- Type
- Projekt
- Modtager
- Danmarks Forsorgsmuseum, del af Svendborg Museum
- Støttet beløb
- 691.600 kr., år 2023
- Delmål
- Alle med fra start
Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen
Målgruppen
Børn og unge
Forankring
I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?
Udstillingen kan opleves på museet frem til medio 2025, og der er allerede flere af de unge, der selv har vist udstillingen frem - også for deres forældre eller støttepersoner. Herudover forbliver produkterne som fx film, bog, podcasts som del af museets formidling og undervisning i de kommende år.
Mål
I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?
Med projektet skabte museet rammer, hvor de unge oplevede reel inddragelse. Hvor de havde en afgørende stemme, oplevede at være del af en større fælles historie, og hvor de med deres involvering var med til at skabe ny formidling af og for andre unge samt museumsgæster i det hele taget i museets regi. Der blev skabt et frirum med de unge, som genererede nye kreative og involverende måder at formidle og samarbejde på.
Aktiviteter
I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?
De i ansøgningen formulerede projektaktiviteter opfyldte stort set alle målene. På nær museumsobjekter, der ikke var så interessante for de unge at arbejde med. Til gengæld skabte de en graphic novel af meget høj kvalitet med professionelle kulturaktører, hvilket museet ikke selv havde haft ideen til forinden. Hvilket var ganske i projektets ånd.
Delmål
Alle med fra start
Alle børn og unge har brug for en hverdag med skolegang og fritidsliv i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bidrage til at børn og unge, der vokser op i udfordrede familier, eller selv er udfordrede af psykiske og sociale vanskeligheder, kan leve et liv, der ligner det liv, alle andre børn og unge har.