Søg støtte

Søg

Selvevaluering

Velfærdsforskning i debatten

A/S Information

Om donationen

Donationen går til at kvalificere den offentlige debat om velfærd ved at styrke samspillet mellem forskning, medier og offentlighed. Velfærden er et af vores samfunds vigtigste debatemner og et politisk beslutningsområde, der har stor indvirkning på borgernes hverdag og tryghed. Derfor vil Information sammen med VIVE og Danske Professionshøjskoler kvalificere velfærdsdebatten ved at etablere fire medieskoleforløb for velfærdsforskere med undervisning i bl.a. formidling og fortælleteknik, ekspertens rolle i medierne og forskellige kildetyper, håndtering af misinformation og konflikt på internettet etc. Underviserne er redaktører og journalister fra Information og andre medier samt en række erfarne forskere og formidlere. Der afholdes også en konference om de vigtigste spørgsmål i velfærdsdebatten og forskningens rolle målrettet beslutningstagere inden for de store velfærdsområder, mediefolk og forskere. Projektet løber frem til december 2024, og ambitionen er at kvalificere debatten om velfærd med forskningens indsigter til glæde for den brede samfundsinteresserede offentlighed, som efterlyser en velfærdsdebat, der bygger på viden og fakta.
Region
Landsdækkende
Type
Projekt
Modtager
A/S Information
Støttet beløb
1.744.844 kr., år 2022
Delmål
Styrk civilsamfund, debat og demokrati

Donationsmodatagerens egen vurdering af effekten af donationen

Målgruppen

Voksne

Forankring

I hvor høj grad er I lykkedes med at forankre projektet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vores uddannelse af en lang række forskere, der kan deltage i debatten i mange år fremover, har sikret en kapacitetsopbygning hos centrale institutioner i velfærdsdebatten. Vi har desuden samarbejdet tæt med VIVE og Danske Professionshøjskoler for at sikre institutionel forankring og opbakning til forskernes deltagelse i den offentlige debat. Derudover vil de uddannede forskere kunne fungere som rollemodeller og inspiration til andre forskere, så endnu flere forhåbentlig vil berige debatten.

Mål

I hvor høj grad blev målet med jeres projekt indfriet?

I meget høj grad I meget ringe grad
Målet var at bidrage til en mere vidensbaseret velfærdsdebat ved at styrke samarbejde og gensidig forståelse mellem forskere og medier samt at nedbryde barrierer, motivere og styrke kompetencer til at deltage blandt velfærdsforskere. Medieskolerne opbyggede debatkompetencer hos en bred kreds af velfærdsforskere fra mange forskellige institutioner. Konferencen skabte et møde mellem medier, forskningsinstitutioner og beslutningstagere, der diskuterede velfærdsdebattens udfordringer og muligheder.

Aktiviteter

I hvor høj grad var de valgte aktiviteter de rigtige til at nå jeres mål?

I meget høj grad I meget ringe grad
Vi kan pege på tre ting: På medieskolerne kunne vi også have inviteret forskere fra andre institutioner, fx universiteterne, for at få endnu flere stemmer i debatten. Konferencens program kunne i højere grad have haft tid til samtale og relationsopbygning. Og vi kunne have lagt mere vægt på udbredelsen for at få projektet ud til flere. Vi valgte dog at fokusere aktiviteterne, bl.a. konferencen, på de væsentligste målgrupper, hvorfor udbredelsestallet er lidt mindre end oprindeligt planlagt.

Delmål

Styrk civilsamfund, debat og demokrati

Et civilsamfund, en debat og et demokrati, som befolkningen har lyst til at deltage i, skaber tryghed og tillid. Vi vil opbygge viden om civilsamfund og frivillighed, gøre den offentlige debat bred og baseret på viden og styrke det demokratiske engagement blandt dem, der er underrepræsenterede.

Mere om vores fokusområde Styrk civilsamfund, debat og demokrati