Søg støtte

Søg

Mikael Kamper og Bente Klarlund Mikael Kamper og Bente Klarlund

Nyhed -

Ny podcast med Mikael Kamber skal inspirere flere til at komme ud at gå

I en ny podcast ’Min gåtur gennem livet’ inviterer vært Mikael Kamber otte kendte danskere på gåtur rundt i landet. Vi hører deres historier, mens de går og nyder naturen. Podcasten er en del af Hjerteforeningen og TrygFondens indsats GÅ MED, som med podcasten ønsker at inspirere flere til at gå en tur.


Alt for mange lever ikke op til WHO’s minimumsanbefalinger for fysisk aktivitet. Det er et problem for folkesundheden, da fysisk aktivitet forebygger en lang række livsstilsygdomme, heriblandt hjerte-kar-sygdomme. Den gode nyhed er, at bare 20 minutters gang dagligt, hvor man bliver let forpustet, kan reducere risikoen for hjertekarsygdom med ca. 20 procent.

Kom på gåtur med bl.a. Bodil Jørgensen og Bente Klarlund rundt i landet

Hjerteforeningen, TrygFonden og Heartbeats har netop lanceret en ny podcast: 'Min gåtur gennem livet', der skal inspirere og motivere flere til at komme ud at gå. 

De fleste mennesker kan pege på en rute, der har haft stor betydning for deres liv. I denne podcast inviterer vært Mikael Kamber otte kendte danskere med ned ad mindernes allé. Vi skal rundt i landet og høre deres historier, mens vi nyder naturen. 

Podcasten skal inspirere flere til at gå en tur

I podcasten opfordrer værten Mikael Kamper derfor dig, der lytter, til at tage podcasten i ørene og gå med – enten på gæstens rute eller din egen. 

Udover de mange spændende historier fra bl.a. skuespiller Bodil Jørgensen, sundhedsprofessor Bente Klarlund, professionel fodboldtræner og tidligere fodboldspiller Michael Laudrup og journalist Anders Agger, indeholder podcasten også fakta om gåture og sundhed.

Faktaboks: Sundhedseffekter ved gåture

  • Går du 20 minutter om dagen, hvor du bliver let forpustet, reducerer du risikoen for hjertesygdom med ca. 20%.
  • Regelmæssige gåture reducerer risikoen for åreforkalkning og forhøjet blodtryk og dermed blodpropper.
  • Gang øger det ”gode” kolesterol og nedsætter det ”farlige”. Jo mere du går, desto bedre.
  • Det er især effektivt at gå en tur, efter du har spist. Gå en tur, hvor pulsen stiger – det kvæler det høje blodsukker.
  • Gåture styrker hukommelse og koncentration og forbedrer søvnen, forebygger depression og styrker din mentale trivsel.

Alle skridt tæller

Fakta flettes ind i løbet af episoden for at motivere og inspirere dig til at få gået flere skridt i din hverdag. Alle skridt og aktive minutter tæller i vejen mod et sundt, afbalanceret og aktivt liv. Gåture har mange forskellige sundhedsfordele, uanset om du går langt, eller kort, hurtigt eller langsomt, i skoven eller i lokalområdet, om du går alene eller sammen med andre. 

Selvom episoderne varer over 30 minutter, er en vigtig pointe, at hvert skridt tæller som motion. Det vigtigste er, at du kommer afsted og bevæger dig lidt mere hver dag.  
 

Bliv en del af GÅ MED