Siden 2007 har TrygFonden uddelt isbjørnekrammebamser til børn, der skal igennem et forløb på et hospital eller en specialklinik i Danmark. Krammebamserne gør ofte, at mødet med sundhedsvæsenet bliver mindre ubehageligt, både for barnet og for dets forældre. Det er personalet, der uddeler bamserne til børnene i forbindelse med deres behandlingsforløb.
En ven gennem hele forløbet
Krammebamserne spiller en betydelig rolle i behandlingsforløbet for mange børn. Særligt hvis de bruges aktivt af personalet.
De kan være en velkommen distraktion, som fjerner fokus fra den forestående behandling og leder opmærksomheden over på en blød, ny ven. Krammebamserne spiller ofte også en vigtig rolle i at forberede barnet på behandlingen. Mange steder bruges bamserne til at forklare og demonstrere behandling og forløb for barnet og bliver en ventende ven, der følger med barnet hele vejen. Flere steder oplever personalet, at barnet græder mindre, når de har fået en krammebamse. Nogle steder oplever personalet desuden, at børnene behøver mindre beroligende medicin.
Sådan gør Theo og Thea en forskel
En følgesvend, der giver et godt første møde
Hvis Theo kan, kan jeg også!
En samtalepartner til barnet, der skal miste
En allieret og et talerør


Ansøgning om krammebamser er lukket
Tidligere modtagere får automatisk besked, når der åbnes for ansøgninger.
Uddelingskriterier
Krammebamserne og bøgerne om Oscar og Theo uddeles alene til børn, der skal igennem specialiserede udrednings- eller behandlingsforløb på et hospital eller specialklinik i det danske sundhedsvæsen.
Eksempler på uddelingsområder:
- højspecialiserede forløb som fx narkosekrævende operationer, langvarige scanningsprocedurer, psykiatriske udredningsforløb
- behandling af særligt sårbare børn i specialtandplejen
- børn som pårørende til alvorligt psykisk syge eller terminalt syge forældre, fx på hospice
Bamserne uddeles ikke til behandlinger og konsultationer i den almene læge- eller tandlægepraksis, privatpersoner, dag- og døgninstitutioner, organisationer, skoler eller til behandling af voksne eller ældre, herunder voksne og ældre med handicap.
Uddeling til hospitaler og specialafdelinger har førsteprioritet.