Søg støtte

Søg

Nyhed -

Donér din pant: Giv udsatte en ny chance med Hus Forbi Pant

Med over 1 mio. kr. fra TrygFonden kan Hus Forbi videreudvikle sit pant-projekt, Hus Forbi Pant, der giver mennesker på kanten af samfundet mulighed for at tage del i et arbejdsfællesskab. Ambitionen er at udvide indsatsen, så endnu flere hjemløse og udsatte kan få et værdigt arbejde og hjælpes til bedre trivsel.


Pantprojektet skal videreudvikles

Beskæftigelsesindsatsen Hus Forbi Pant, som Foreningen Hus Forbi står bag, har siden 2019 givet socialt udsatte og hjemløse et værdigt og meningsfuldt arbejde ved at hente pant for virksomheder og private. Gennem projektet har udsatte borgere fået mulighed for at blive en del af et forpligtende arbejdsfællesskab med alt, hvad der hører med – ansvar, kollegaer, løn, personlig udvikling og noget meningsfuldt at stå op til om morgenen. Med 1.030.000 kr. fra TryghedsGruppens regionale råd i Region Hovedstaden har Hus Forbi nu fået mulighed for at videreudvikle pantprojektet, så endnu flere udsatte kan blive en del af fællesskabet.

"Målgruppen for Hus Forbi Pant er mennesker, som har været udfordret af liv med misbrug, fysisk og psykisk sygdom samt sociale problemer. De står ellers uden for arbejdsmarkedet, men gennem pantprojektet får de adgang til meningsfuld beskæftigelse på en værdig måde. Med TrygFondens støtte får vi mulighed for at differentiere og udvide projektet, så endnu flere kan komme til at indgå i samfundet på en konstruktiv måde og derigennem skabe sig en ny og bedre hverdag," siger Stine Hedegaard Bakmand, projektkoordinator i Foreningen Hus Forbi.

Endnu flere kan komme til at indgå i samfundet på en konstruktiv måde og derigennem skabe sig en ny og bedre hverdag

Stine Hedegaard Bakmand, projektkoordinator i Foreningen Hus Forbi

Oplevelsen af at blive en del af et arbejdsfællesskab skaber motivation og øger selvværdet

Hus Forbi Pant fungerer ved, at en række virksomheder og private donerer deres pant mod, at en af Hus Forbis socialt udsatte chauffører kommer og henter den. Ansættelsen, oplevelsen af at få løn for sit arbejde og blive en del af et forpligtende arbejdsfællesskab, skaber motivation, ansvarsfølelse, øger selvværdet og højner livskvaliteten for chaufførerne. Omkring 20 pct. er siden kommet videre i ordinært arbejde.

Det er TryghedsGruppens regionale råd i Region Hovedstaden, der står bag donationen som led i TrygFondens samlede arbejde for at skabe bedre trivsel og give alle en plads i et positivt fællesskab.

Projektet Hus Forbi Pant giver udsatte en tro på, at der er brug for dem

"Med muligheden for at indgå i et arbejdsfællesskab, der er til gavn for andre, får mennesker på kanten af samfundet en ny chance. Hus Forbi giver udsatte en tro på, at der er brug for dem, og at de kan gøre en forskel. Netop følelsen af at kunne bidrage med noget meningsfuldt, at høre til og at være til nytte for andre, er vigtig for os alle. Derfor ville vi fra TrygFondens side meget gerne støtte en videreudvikling af Hus Forbi Pant, så endnu flere udsatte kan hjælpes til et bedre sted i livet," siger Anna Bresciani, repræsentant for TryghedsGruppens regionale råd i Region Hovedstaden.

Anna Bresciani overrakte donationen på vegne af det regionale råd i Region Hovedstaden i forbindelse med en erhvervsdag arrangeret af Hus Forbi med det formål at udforske, hvordan virksomheder kan integrere socialt ansvar i deres forretningspraksis. Det blev en inspirerende dag med spændende oplæg, nye input og Clement Kjersgaard som skarp ordstyrer.

Alle – både firmaer, institutioner, organisationer og private – kan donere deres flaskepant. Foto: Hus Forbi

Om Hus Forbi Pant

  • En nonprofit flaskeindsamlingsservice, som Foreningen Hus Forbi har etableret med det formål at skabe arbejdspladser til hjemløse og socialt udsatte
  • Alle – både firmaer, institutioner, organisationer og private – kan donere deres flaskepant
  • Panten går til uddannelse og lønninger af medarbejderne og til drift af biler mv. Alt eventuelt overskud, som pantprojektet genererer, går til foreningen Hus Forbi
  • Projektet drives i samarbejde med bl.a. Dansk Retursystem

Se mere her, hvis du også vil donere din pant -  https://husforbi.dk/pant-for-pant/

Har du spørgsmål?

Robert Neimanas

Pressechef